Strona 148 z 204 PierwszyPierwszy ... 4898138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158198 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,471 do 1,480 z 2037

Temat: Chiptuning

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Suzumushi Zobacz post
    moze tez wez poprawke na to ze czipuja alfy od 20 paru lat, to jakies tam doswiadczenie w tym temacie maja
    nie wiem jak inne proponowane tutaj rozwiązania.

w
    tak, squadra jest uznana ale zeby od razu po glupie 310hp jechac do Holandii? u nas jest takich duzo a i widze znajduja sie bardziej ambitni tunerzy ktorzy biora sie za wieksze mody na hybrydy, skrzynie i multiair. narazie te grubsze sprawy to poczatki ale licze ze za pare mcy i ja skorzystam jak yroche nabiora doswiadczenia w temacie
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Jack801 Zobacz post
    Masters tez mówił 310/320
    Unitronic bliżej 300
    Wg mnie pewnie maja podobnie
    Masters twierdzi co prawda ze skrzyni nie odczuje na stockowym silniku ale tez ze ściąga limitery na biegach 1-3
    Twierdzi ze sporo tego robi.
    Kusi mnie tunning bo spróbowałbym od razu ta skrzynie zrobić a cena zbliżona do czipa od jb4.
    Jeśli chodzi o stolicę, to obczaj jeszcze "Wujka Kiviego" - Kivi Racing Factory, który żadnych sterowników się nie boi, MM robił już w nowych fiatach, poza tym Giulię 2.2D robił u Niego Kolega z forum [MENTION=60278]dk08012[/MENTION] i był zadowolony --> https://www.forum.alfaholicy.org/giu...ml#post2198920

Tutaj przybliżona oferta http://kiviracing.pl/chip-tuning/car...18/20-tb/9045/

Kivi jest o tyle wiarygodny, że podzielił się swoim podejściem do pracy i samymi możliwościami na kanale YT Jagodowy TV - https://www.youtube.com/channel/UCSw...XhWe-kK1dlm8gA
    Poza tym jest fanem włoszczyzny w wielu aspektach, a każdemu będę polecał jego odcinki pt. "proza życia", bo sporo się z nich można dowiedzieć dla osób spoza świata chiptuningu.

Pozdro,
    L.

Użytkownik Fachowiec Avatar kozak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    BMW 540i

Domyślnie

Cytat Napisał Suzumushi Zobacz post
    moze tez wez poprawke na to ze czipuja alfy od 20 paru lat, to jakies tam doswiadczenie w tym temacie maja
    nie wiem jak inne proponowane tutaj rozwiązania.

w
    No ale widziałeś ich wykres? Toż to nawet nie jest z hamowni tylko jakis Excel... Jak to ma być wiarygodne ? W Polsce też są firmy co tuninguja auta od 20 lat ...
    Eurocompulsion też obiecywało 380ps... A auto kręciło czasy jak 300ps [emoji4]

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    PO/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Cytat Napisał Ludvigus Zobacz post
    Katalogi na stronach tunerów... Przestańcie na to patrzeć To są zazwyczaj dane zaciągnięte z jednego źródła, które w rzeczywistości mogą się różnić we wszystkie strony od tego w "katalogu".

Jak sam Melioracyjny Mistrz mówi o 280 zamiast 315...
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Screenshot 2021-02-03 074752.png
Wyświetleń:	344
Rozmiar:	19.7 KB
ID:	276017
    Źródło: https://www.facebook.com/Kiviracing/...83641185079743

Dla 2.2 150 prognozują 218/528 a wychodzi 231/520.

Kończyć dywagacje na wykresach w HTMLu i jechać na chipa

Użytkownik Świeżak
    Auto
    2017 Giulia 2.0 RWD

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    tak, squadra jest uznana ale zeby od razu po glupie 310hp jechac do Holandii?
    Nie trzeba nigdzie jechać:
    https://squadra-tuning.com/obd-tools/obd-programmer/

Warto tylko podkreślić, że trzeba Squadrę poinformować, jeśli ma się aktywowany tryb Race. Po jego aktywacji ECU korzysta z mapy N we wszystkich trybach A, N i D.

Kivi jest o tyle wiarygodny, że podzielił się swoim podejściem do pracy i samymi możliwościami na kanale YT Jagodowy TV - https://www.youtube.com/channel/UCSw...XhWe-kK1dlm8gA
    Poza tym jest fanem włoszczyzny w wielu aspektach, a każdemu będę polecał jego odcinki pt. "proza życia", bo sporo się z nich można dowiedzieć dla osób spoza świata chiptuningu.
    Też oglądam. Bardzo sympatyczny człowiek.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    BMW 540i

Domyślnie

Cytat Napisał Toma Zobacz post
    Nie trzeba nigdzie jechać:
    https://squadra-tuning.com/obd-tools/obd-programmer/

Warto tylko podkreślić, że trzeba Squadrę poinformować, jeśli ma się aktywowany tryb Race. Po jego aktywacji ECU korzysta z mapy N we wszystkich trybach A, N i D.

Też oglądam. Bardzo sympatyczny człowiek.
    No i tu nasuwanie się pytanie. Wszyscy pieją że dobry tuner to taki który robi program pod twoje auto,loguje , sprawdza itp, gotowce są bleeee. A co robi squadra na odległość przez ten programator ?[emoji16] Nie gotowiec ?

ZBANOWANY Świeżak
    Mieszka w
    https://t.me/pump_upp
    Auto
    Stelvio 2.0; Giulietta 1.4 multiair

Domyślnie

Tak czytam ten wątek i nie ma informacji, do kogo można śmiało jechać i być zadowolony. Cinek pokazuje na fb swoje projekty, ale kozak go nie chwali. Inni to tylko reklama, że możemy tyle zrobić a realnych projektów brak.
    Jest ktoś, kto robił u Cinka 200 na 280?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    2017 Giulia 2.0 RWD

Domyślnie

No i tu nasuwanie się pytanie. Wszyscy pieją że dobry tuner to taki który robi program pod twoje auto,loguje , sprawdza itp, gotowce są bleeee. A co robi squadra na odległość przez ten programator ?Chiptuning Nie gotowiec ?
    Tak, wszyscy chcieliby indywidualne programy, ale w ASO podczas aktualizacji software ECU także dostają gotowce.

Cinek pokazuje na fb swoje projekty, ale kozak go nie chwali. Inni to tylko reklama, że możemy tyle zrobić a realnych projektów brak.
    Byłem w marcu 2018 roku na rozeznaniu. Nie potrafili jeszcze nic wtedy zrobić z 2.0 GME. Mieli się rychło odezwać, ale kolejnego maila dostałem dopiero 7 miesięcy później. Dowiedziałem się za to, że Giulia ma beznadziejne lusterka, jakość wnętrza jest niska i coś tam jeszcze. Ogólnie trzeba było kupić Skodę Superb jak właściciel zakładu. Odczułem, że racjonalizuje sobie zakup swojego smutnego samochodu. W moim przypadku była to strata czasu i paliwa.

Kozaka wypowiedzi również czytałem. Być może coś się zmieniło. Zapytać zawsze warto. Wyrobisz sobie własne zdanie.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    BMW 540i

Domyślnie

Cytat Napisał west_23 Zobacz post
    Tak czytam ten wątek i nie ma informacji, do kogo można śmiało jechać i być zadowolony. Cinek pokazuje na fb swoje projekty, ale kozak go nie chwali. Inni to tylko reklama, że możemy tyle zrobić a realnych projektów brak.
    200 na 280 to robisz byle jakim boxem. No a co chwalić cinka jak on robi z 280 , 290ps ? U mnie mówił że się nie da , a jakoś ETS wystroili auto na 370ps ... I nie tylko na papierze , bo 100-200 robię w 11.2s... gdzie 300konne robią w ok 14s...

Cinek Robił q ostatnio, miało być ponad 600... Wyszło 585. Czyli tak wszędzie.

Ostatnio edytowane przez kozak ; 03-02-2021 o 09:49

Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    BMW 540i

Domyślnie

Cytat Napisał Toma Zobacz post
    Tak, wszyscy chcieliby indywidualne programy, ale w ASO podczas aktualizacji software ECU także dostają gotowce.

Byłem w marcu 2018 roku na rozeznaniu. Nie potrafili jeszcze nic wtedy zrobić z 2.0 GME. Mieli się rychło odezwać, ale kolejnego maila dostałem dopiero 7 miesięcy później. Dowiedziałem się za to, że Giulia ma beznadziejne lusterka, jakość wnętrza jest niska i coś tam jeszcze. Ogólnie trzeba było kupić Skodę Superb jak właściciel zakładu. Odczułem, że racjonalizuje sobie zakup swojego smutnego samochodu. W moim przypadku była to strata czasu i paliwa.

Kozaka wypowiedzi również czytałem. Być może coś się zmieniło. Zapytać zawsze warto. Wyrobisz sobie własne zdanie.
    Tak tak, ja też słyszałem opowieści o skodzie superb.... Bo tam softa robisz w 15min i następny i kasa leci. A na taka Giulie trzeba poświęcić więcej czasu... Znany tuner z Wawy powiedział wprost strojac hyrbyde ( nie moją) "może i by się dało więcej, ale nie mam czasu tego dłubać bo nic nie zarobię , zamiast 1 Giulie robię 5 vagow...."

Coś jeszcze ?[emoji4]

Ostatnio edytowane przez kozak ; 03-02-2021 o 09:53