Mea culpa, przeoczyłem... A już się ucieszyłem że są specyfikacje olejów Millersa![]()
Mea culpa, przeoczyłem... A już się ucieszyłem że są specyfikacje olejów Millersa![]()
Witam. Jako że już Pojeździłem trochę seria, chciałbym ją trochę podciągnąć. Wiem że z 280 wiele nie wskóram ale zawsze jakiś mały efekt będzie. Teraz pytanie czy lepiej zainwestować w boxa racechip czy zrobić program w firmie która zajmuje się chipowaniem? Co polecacie.
Dzwoniłem do firmy która mam tutaj w regionie od chiptuningu i powiedzieli mi że robili już takie i będzie to około 300/310 koni i około 470 nm. Myślicie ze to dobry wynik? Powiedział że pod 500 nm nie da rady bo osprzęt itp. Cena 1200.
Hej, mi firma z Poznania robiła z 200km na 307.5 km dokładnie wyszło na silniku mocy, rekord udało mi się na zimowych oponach 5,2 do setki, ogólnie powinno robić 5,5 -5,6s do sety ale mam letnie trochę już podjechane wejdą nowe laczki to będzie dobrze się zrywał. Z autem nic się nie dzieje olej wymieniany co 8-10 tysięcy, jeżdżony tylko na 98 i czasami shell 100. Ważna uwaga jak chcesz jeździć po chipie na 95 to szkoda zachodu bo się silnik psuje od gorszej ilości oktanów.
Jeżeli stroi na 95 to może jeździć na 95. Wyniki będą minimalnie mniej spektakularne niż na 98/100 ale nic silnikowi nie będzie. Grunt to nie stroić na 98/100 a później jeździć na 95.
Tak mówili mi właśnie żebym zalał takie paliwo na jakim chce potem jeździć to mi pod takie wystroja. Jaka może być różnica pomiędzy strojniem na 95 a na 98 bo nie ukrywam że teraz cały czas tankowałem sobie 95 bo na orlenie w mojej mieścinie nie ma nawet 98. 98 jest u mnie tylko na stacji moya ale nigdy tam nie tankowałem.
Ostatnio edytowane przez Moniks ; 03-08-2021 o 13:44
5,2 sekundy do 100 km/h to rewelacyjny wynik osiągany tylko przez naprawdę mocne auta, tylko w takich samochodach taka prędkość osiągana jest już po stu kilkudziesięciu metrach a auta się dalej rozpędzają i bywa że ten który został w tyle na początku zaczyna np. po 200 metrach tego drugiego doganiać i wyprzedzać...Ciekawe jaki czas wyszedłby przy rozpędzaniu np. od 100 km/h do 200 km/h. Ja trochę bym się bał zwiększać moc o 50% (200 a 300 KM), jeśli coś takiego nie wpłynie na żywotność to oznacza że Alfa zaczęła robić naprawdę rewelacyjnie trwałe samochody.