Piszesz o dieslu, czy benzynie? Bo ten wątek to taki trochę miszmasz i nie wiadomo, kto, o czym pisze.
Zakładam, że piszesz o dieslu. Wersja 190 KM miał już adblu. Moim zdaniem 250 KM to dużo dla tego silnika na fabrycznych gratach ale cinsoft raczej wie co robi.
Mój też tam robiłem.
Ważniejszy od mocy jest przebieg momentu obrotowego i jego max.
Realna, bezpieczna moc to 220-230 KM i rozsądnie poprowadzona krzywa momentu.
Giulia Super 2.2 MultiJet
A czy ktoś ma doświadczenie z oprogramowaniem od Squadra Tuning z Holandii? W necie czy nawet na YT można znaleźć pozytywne recenzje.
https://squadra-tuning.com/chiptunin...veloce-280-pk/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pisałem kiedyś do nich. Zalecają paliwo PB98, nie robią testów na hamowni tylko testy drogowe.
Facet ma sporo klientów bo i kolejka była długa. Współpracują globalnie tzn. Mają swoich tunerów w USA.
Z tego co czytałem na forum NL robili też kiedyś oficjalne tuning u dealera w Belgii badz NL - Nie pamietam teraz dokładnie.
Generalnie rzecz ujmując firma z ugruntowaną i rozpoznawalną marką na rynku nie tylko europejskim.
Panowie, macie kontakt do Works G. Wiekiera z Będzina? Jest z mojego miasta, ale w necie znalazłem tylko adres i martwą witrynę. Podobno jest aktywny na FB, ale nie mam tam konta.
Przeszukaj forum, było kiedyś podawane ale nie pamiętam w którym wątku.
Grzesiek wkrotce ma postawic stronę, uruchomic drugi telefon i dac emaila. Niestety poki co facebook
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.