[Giulia] Chiptuning

Ok, zapoznałem się i teraz waham się między Kivi, a Unitronic.

Macie może jakieś sugestie, gdzie lepiej oddać Giulię?

Troszkę z innej beczki, czy ktokolwiek z tego posiada lub miał kontakt z obd tool squadra tuning? Z opisu daje całkiem sporo możliwości, może być łatwo zainstalowany, zdemontowany, przełożony do innego auta z serii.

Panowie, przy okazji podpytam, kto w Warszawie, ew. całym Mazowieckim ma doświadczenie w "programowaniu" Giulii 2.0T 200KM. Zależy mi na tym, żeby moja Giulia nie była pierwszą, którą dany zakład będzie robił ;) Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Nie sadze by dobry tuner nie robił jeszcze giuli stelvio.... nie oszukujmy się auto jest na rynku od 2016r.

Ps mój 200KM na 308 KM :-)

Nie sadze by dobry tuner nie robił jeszcze giuli stelvio.... nie oszukujmy się auto jest na rynku od 2016r.

Ps mój 200KM na 308 KM :-)

Michał, a gdzie robiłeś swoją Giulię?

Jak wrażenia po programie?

Jakieś problemy eksploatacyjne, czy zupełnie bez przygód?

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.

jak ktos z okolicy Łodzi moge polecic ziomka co nie jedna juz Giulie zrobil

Troszkę z innej beczki, czy ktokolwiek z tego posiada lub miał kontakt z obd tool squadra tuning? Z opisu daje całkiem sporo możliwości, może być łatwo zainstalowany, zdemontowany, przełożony do innego auta z serii.

Jak interesują Cię takie toole, to mam do sprzedania eMotion2+ z Celtic Tuning oraz "świnkę" JB4 z modułem BT

Generalnie chodzi mi o proste odłączanie kontroli trakcji, squadra a jeszcze parę dodatków typu launch contro,burnout mode, pomiary czasu i coś tam jeszcze. Ciekaw byłem pp prostu czy ktoś to od nas przetestował. Na YouTube jest jakieś palenie gumy, ale poza tym słabo z opiniami. 299euro może nie majątek, ale też piechotą nie chodzi,race u mnie nie działa jak bym sobie życzył, ale w końcu to nie Q.

Generalnie chodzi mi o proste odłączanie kontroli trakcji, squadra a jeszcze parę dodatków typu launch contro,burnout mode, pomiary czasu i coś tam jeszcze. Ciekaw byłem pp prostu czy ktoś to od nas przetestował. Na YouTube jest jakieś palenie gumy, ale poza tym słabo z opiniami. 299euro może nie majątek, ale też piechotą nie chodzi,race u mnie nie działa jak bym sobie życzył, ale w końcu to nie Q.

Jaki masz problem z trybem race ?

Niestety w moim egzemplarzu brak możliwości zmiany biegów łopatkami oczywiście tylko w trybie Race, już gdzieś pisałem. Epsonix pisał że to się zdarza Niestety

Ostatnia edycja:

Mialem squadre, ale odeslalem. Ja mam monostabilny DNA i po wyłączeniu ABS (do launcha) nie dało się zmienić na inny tryb poza N, ponoc nie ma tego problemu w poprzednim DNA

Czytałem, w starszych wersjach z trojstabilnym podobno ok, ale to tylko słowa producenta.

Witam, 200KM na 300 KM

Załączniki

• 533EC5BB-AD29-4D8A-87F5-568A44856059.jpg
    533EC5BB-AD29-4D8A-87F5-568A44856059.jpg
    142 KB · Wyświetleń: 95
Czy przy takiej zmianie warto by było coś zrobić z intercoolerem?

Tzn ? Wolał bym uniknąć już modyfikacji -raczej nie zamierzam katować aczkolwiek mocy nigdy za wiele od czasu do czasu trochę deptać tak żeby było czym......
Zastanawia mnie trochę wykres mocy bo na początku podchodzi nawet do 340 KM....

Tzn ? Wolał bym uniknąć już modyfikacji -raczej nie zamierzam katować aczkolwiek mocy nigdy za wiele od czasu do czasu trochę deptać tak żeby było czym......
Zastanawia mnie trochę wykres mocy bo na początku podchodzi nawet do 340 KM....
Bo przy pomiarze był uślizg norma na tej hamowni.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

ja na razie robię na ori gratach stage 1, jutro znajomy lokalny tuner zajmie się moją Giulią, wrzucę jakieś kreski jak będę miał. a dzisiaj wskoczyło LSD ale o tym już w innym wątku

Amortyzatory
Powrót