Po zamontowaniu, ustawiałem kolejno od 3 do chyba 5 programu (u mnie to ostatni, najwyższy), zmierzyłem DragRacerem przyspieszenia i zostałem do dzisiaj na 5. Tak jeżdżę na co dzień, jak chcę jechać wolniej i spokojnie to mam sprawną prawą nogę i nią te chęci reguluję. Co do DragRacera były tu różne krytyczne opinie ale dla mnie nie było ważne to co pokazały liczby tylko progres. Co przełączyłem program na wyższy to urywało kilka dziesiątek. I na tym 5. zrobiłem już ponad 40 tys. km.
Co do zużycia paliwa to chyba użytkowanie właśnie prawej nogi ma tu zasadnicze znaczenie. W piątek jechałem do Berlina, wynik opisałem w odpowiednim wątku ale uważam za zadawalający (lekko pow. 8/100 przy rozsądnej jeździe autostradowej). Co ciekawe, te "ponad 8" było z komputera, a w niedzielę, przed powrotem do PL zatankowałem do pełna (pod korek) i z wyliczenia wyszło mi 7,7/100 (426,5 km - 32,9 l). U Was też są takie różnice pomiędzy kompem a rzeczywistością? Do tej pory zwykle różnica zamykała się w 0,2 l co zrzucałem na różnicę w tankowaniu "pod korek".