[Giulia] Chiptuning

Ja mam jb4, są 4 wtyczki do 2 czujników tak jak pisał Kozak + jest wtyczka do OBD
Jeśli ktoś ma jeszcze moduł BT to do boja dodatkową antenę.

Ja jeżdżę już od pół roku na mapie z jb4, bo nie mam kiedy umówić się na strojenie boxa, ogólnie jestem zadowolony, nie robiłem pomiarów. Na hamowni organoleptycznej czuć duży przyrost nm miedzy 2.5k a 4.5k obrotów. Po zmienię mapy na stock automatycznie czuć dużą różnice.

Giulia my2020 veloce

przydałby się ktoś kto wrzuci w końcu real kreski z hamowni dla 280HP z boxem

przydałby się ktoś kto wrzuci w końcu real kreski z hamowni dla 280HP z boxem

Niby tyle osób jeździ z tymi boxami, a wykresów brak. Dziwi mnie to, ja bym nie wytrzymał :P
Q4 spokojnie na MAHA można zmierzyć, a trochę tego przecież jest.

hamowni nie brakuje, wielu też ma tryb Race, inni moga włączyć choćby MESem Dyno Mode na czas pomiaru w module ABS. ja sam mam kreski stocka zrobione (w Race) u Cinka (274BHP/411Nm)

[MENTION=1850]prezes-tk[/MENTION]
Wysłałem Ci priva, dostałeś?

Ja mam jb4, są 4 wtyczki do 2 czujników tak jak pisał Kozak + jest wtyczka do OBD

Ja jeżdżę już od pół roku na mapie z jb4, bo nie mam kiedy umówić się na strojenie boxa, ogólnie jestem zadowolony, nie robiłem pomiarów. Na hamowni organoleptycznej czuć duży przyrost nm miedzy 2.5k a 4.5k obrotów. Po zmienię mapy na stock automatycznie czuć dużą różnice.

Giulia my2020 veloce

Masz wersję 200 czy 280??

Veloce, w podpisie Veloce Ti, więc 280HP, no ale MY2020 więc z GPFem. Tak czy siak chciałbym zobaczyć wykres, bo wersja bez GPF tym bardziej powinna zyskać więcej

No jak zaloze to shamuje. Ale chyba zdecyduje się na rc bo to tysiak roznicy a pewnie będzie to samo co jb4 jeśli chodzi o te programy wgrane w boxa i moc.

W Poznaniu tuneforce je montuje, daj znać jak poszło.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

No właśnie. Jak jest z montażem? Plug&play czy trzeba robic jakieś fachowe strojenie?

No właśnie. Jak jest z montażem? Plug&play czy trzeba robic jakieś fachowe strojenie?

W RaceChip? Nie. Wpinasz się w dwie wiązki sterowania i ustawiasz jeden z kilku programów mocy (w zależności od wersji). RC nie jest programowalny (do strojenia) w żadnym stopniu.

Fachowe strojenie może na najwyżej polegać na hamowaniu auta i sprawdzaniu zachowania na najmocniejszych programach.

Masz odpowiedź.

- - - Updated - - -

Wpisz w google race-chip Polska i wszystko będziesz miał podane.
Co do zakupu sprawdź cenę w tuningkingz. Ja np. do Lexusa dostałem ofertę ponad 600pln taniej niż u oficjalnego dystrybutora.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Jako że zdecydowałem się w końcu na chiptunnig mam do sprzędania race chip rs do Giulii 2.0. myślałem o 900 zł

Jako że zdecydowałem się w końcu na chiptunnig mam do sprzędania race chip rs do Giulii 2.0. myślałem o 900 zł

Hej. A Giulię masz już z GPF-em? ile przejechałeś z boxem i czy były jakieś problemy z silnikiem przez ten czas, tj. jakieś błędy, checki itd?

Boxa reklamowałam , po prostu nie dzialal. Dostałem nowy. Problemów nie bylo żadnych. W trybie boxa race bardzo ładnie się zbierał. Różnica wyraźnie odczuwalna.

Giulia my2020 veloce

które mapy próbowałeś? walnęło CI błędem na jakiejś? paliwo lejesz 95, 98 czy jakieś 100?

Natknąłem się dziś przypadkiem w necie na coś takiego:
https://dudagarage.pl/tuning-elektroniczny/box-tuningowy-duda-garage/

Cena rozsądna, wyniki też wydają się dużo bardziej realistyczne niż race chip który pisze o wzroście momentu o 115 nm. Co o tym sądzicie? Może miał już ktoś z tym styczność?
Wygląda jak box vtechu. Tzn obudowa identyko....tylko naklejka dudy

Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka
153.jpg

Amortyzatory
Powrót