Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Weź pod uwagę, że modyfikacja softu poza ASO to utrata gwarancji na silnik, ECU i podzespoły układu napędowego... Więc ciężko będzie na razie o wrażenia.
No chyba ze załatwi to kostka wpinania pomiędzy wtyczka a komputerem, a pewnie lada moment pojawia sie takie rozwiązania dedykowane do giulii
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Raczej dla tych, co lubią sobie strzelić w kolano![]()
Pogea daje gwarancję kompleksową już od 305 Euro. Oni alfami zajmują się od lat i współpracują z FCA. 5500 zł to jeszcze nie taki majątek przy aucie za ponad 130 tys. Ja bym się skusił. Ciekawe ile wyciągną z 2.0 200 KM. Z tego co szukałem ta wersja od 280 KM różni się głównie softem. Turbo wygląda na takie samo. Czy wtryski są inne, nie wiem ale w niedługim czasie sprawdzę.
Ten przyrost jest kosmiczny ze 150. Czyżby w dieslu też był silnik z veloce?![]()
Z tego co przeczytałem na ich stronie, to nie tyle gwarancja, co dodatkowe ubezpieczenie.
"Durch unseren Versicherungspartner Helvetia und Credit Suisse bieten wir eine vielzahl maßgeschneiderter Versicherungen für Ihr Fahrzeug an. Dabei ist es möglich eine Ersatzgarantie für Ihr Fahrzeug anzubieten, welches weitestgehend die Pflichten der Werksgarantie abdecken kann. Oder Sie können alle für das Tuning relevanten Optionen versichern, Turbolader, Kompressoren, Getriebe und auch die Automatengetriebe können individuell, einzeln und auch im Paket versichert werden. Die Bedingungen und die für Sie beste Option besprechen Sie am Besten in einer persönlichen Beratung."
Odnośnie benzyny to przecież już był szitstorm w innym wątku, że wersje 200 i 280 to praktycznie to samo
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-giulia/1057810-giulia-2-0-turbo-280hp-map-loaded-today.html
Jestem na 99% pewny ze 150, 180 i 210KM diesel to dokladnie ten sam silnik tylko inaczej zestrojony. Jaka firma projektowalaby 3 rozne silniki skoro mozna 1? Zwlaszca ze ze wszystkich 3 Pogea wyciaga mniej wiecej te same wartosci: 230KM i ponad 500Nm.
Jestem na 99% pewny ze 150, 180 i 210KM diesel to dokladnie ten sam silnik tylko inaczej zestrojony. Jaka firma projektowalaby 3 rozne silniki skoro mozna 1? Zwlaszca ze ze wszystkich 3 Pogea wyciaga mniej wiecej te same wartosci: 230KM i ponad 500Nm.
Oni oferują ubezpieczenie, które jest właśnie gwarancją na wiele części wchodzących w interakcje z tuningiem mechanicznym. To jest nawet dużo lepsze niż zwykła gwarancja. Więc robiąc taki pakiet możemy spać spokojniej, niż w przypadku zwykłej gwarancji producenta.
w pierwszych partiach produkcji jak najbardziej możliwe, choc nie jestem pewien czy 210KM to będzie to samo, wszystko po to żeby szybciej wejść z pełną gamą modeli itp. potem mogą być różnice np turbina, IC, wtryski.Jestem na 99% pewny ze 150, 180 i 210KM diesel to dokladnie ten sam silnik tylko inaczej zestrojony. Jaka firma projektowalaby 3 rozne silniki skoro mozna 1? Zwlaszca ze ze wszystkich 3 Pogea wyciaga mniej wiecej te same wartosci: 230KM i ponad 500Nm.
Gadałem dzisiaj w Bielsku w FCA z gościem od Alfy, i powiedział że obecnie produkowane 2.0 200KM już się różnią od 280KM - powiedział że w 280KM i w pierwszych 200KM były np 3 sondy lambda, a w nowych 200KM są juz tylko 2. Co do innego osprzętu powiedział że nie miał jeszcze czasu popatrzyć na to.Może Ty masz dostęp do aktualnego ePera? Jeśli tak może byś wyczaił metodą prób i błędów jakiś aktualny VIN, i zaglądnął czym się różni np od takich z zeszłego roku.Dopóki nie sprawdzę organoleptycznie, że np wtryski, turbina, dolot itp są takie same to nie dam sobi ręki uciąć. Też mam takie informacje ale wolę się sam przekonać.
Odnosnie silnikow diesla napisalem do centrali fca odnosnie silnika 2.2 diesel 150 180 km.Odpowiedz -roznia sie tylko oprogramowaniem.
no nie do końca, info jakue dostalem w fca w bb jest ze obecnie produkowane 200hp juz sie roznia osprzetem. sprawdz i daj znac.To wiemy już dość dawno. Natomiast benzyna 200 i 280 KM też rzekomo się nie różnią niczym poza układem wydechowym i softem. Ale dopóki nie sprawdzę osobiście to nie mam pewności.