Czy ktoś z was już modyfikował swoje auto? W sieci można znaleźć informacje dla diesla i benzyn. Jakie wrażenia z jazdy, pracy skrzyni i spalanie?
Czy ktoś z was już modyfikował swoje auto? W sieci można znaleźć informacje dla diesla i benzyn. Jakie wrażenia z jazdy, pracy skrzyni i spalanie?
Weź pod uwagę, że modyfikacja softu poza ASO to utrata gwarancji na silnik, ECU i podzespoły układu napędowego... Więc ciężko będzie na razie o wrażenia.
ZTCW niektóre auta mają już 'detektor' modyfikacji, nawet jeśli jest to BOX. Chyba VAG.
Pogea juz oferuje programy do diesli z opcjonalną gwarancją
http://www.pogea-racing.com/chiptuni...2192&engtype=1
230 koni / 500 Nm z wersji 150hp . Musi się ładnie odpychać
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Ten przyrost jest kosmiczny ze 150. Czyżby w dieslu też był silnik z veloce?
Pogea daje gwarancję kompleksową już od 305 Euro. Oni alfami zajmują się od lat i współpracują z FCA. 5500 zł to jeszcze nie taki majątek przy aucie za ponad 130 tys. Ja bym się skusił. Ciekawe ile wyciągną z 2.0 200 KM. Z tego co szukałem ta wersja od 280 KM różni się głównie softem. Turbo wygląda na takie samo. Czy wtryski są inne, nie wiem ale w niedługim czasie sprawdzę.
Z tego co przeczytałem na ich stronie, to nie tyle gwarancja, co dodatkowe ubezpieczenie.
"Durch unseren Versicherungspartner Helvetia und Credit Suisse bieten wir eine vielzahl maßgeschneiderter Versicherungen für Ihr Fahrzeug an. Dabei ist es möglich eine Ersatzgarantie für Ihr Fahrzeug anzubieten, welches weitestgehend die Pflichten der Werksgarantie abdecken kann. Oder Sie können alle für das Tuning relevanten Optionen versichern, Turbolader, Kompressoren, Getriebe und auch die Automatengetriebe können individuell, einzeln und auch im Paket versichert werden. Die Bedingungen und die für Sie beste Option besprechen Sie am Besten in einer persönlichen Beratung."
Odnośnie benzyny to przecież już był szitstorm w innym wątku, że wersje 200 i 280 to praktycznie to samo
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...ded-today.html
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była