w niezależnym. nic nie trzeba robić.
w niezależnym. nic nie trzeba robić.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
^^ Jaki koszt wymiany 19" w ASO?
Cześć. Mam opony felgi standardowe do wersji Business (10-ramienne 17") oraz opony letnie Michelin na których przyjechała Alfa: 225/50 R17. Chcę kupić zimówki do tych felg (na lato kupię większe felgi z oponami). Czy muszę kupić zimówki 225/50/ R17, czy może być trochę szersza opona i trochę mniejszy profil? Jeśli tak to jakie rozmiary? Chodzi mi tylko o nie-run flat, nie chcę takich.
szersze opony niż 225 do tych felg będą źle wyglądać (felga jest 7.5" o ile dobrze mi się w głowie kołacze). co byś chciał 245/45R17? To już na zimę lepiej 235/50 może? ale oba mogą być droższe (mniej popularne rozmiary, 225/50 to bardzo popularny rozmiar), do tego wiadomo że wychodzisz poza homologowane rozmiary do auta. A czy to jest problem czy nie, nie chcę komentować i zamienić tego wątku w wielką kłutnię obu stron - już takie były.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
U mnie wlasnie wskoczyly zimowe opony Vredestein Wintrac Pro (z dumnym napisem Giugiaro Design) zakupione przez finansujacego auto. Nigdy wczesniej nie rozwazalem tej marki opon, wiec z ciekawosci zajrzalem na strone producenta a tam zostalem powitany taka niespodzianka:
Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez ArcoMancino ; 27-11-2020 o 16:19
a więc powinny być dawane w zestawie z żółtymi tablicami
![]()
Bardziej chodzilo mi o Stelvio niz o zabytkowe opony. Co do Wintrac Pro, to jeszcze nie bylo okazji przetestowac ich w warunkach stricte zimowych, ale po pierwszym poznojesiennym wieczorze (temperatura +5 stopni) wrazenia poki co sa zachwycajace. Jest bardziej miekko niz na letnich P7 (na studzienkach, laczeniach asfaltu, nierownosciach) a przy tym nie traci sie niczego z precyzji prowadzenia. Swietnie trzymaja sie drogi i wspaniale hamuja. Do tego sa ciche. Cichsze od dosc juz zuzytych letnich. Poczatek naprawde obiecujacy!
Wysłane z mojego SM-A515F przy użyciu Tapatalka
Opisz wrażenia jak pojawi się zima. Bardzo poważnie rozważałem te opony. Trafiły się okazyjnie Nokian wra4 i je wziąłem. Wrażenia narazie bez zimy bardzo dobre. Ciche, dobre na suchym. Choć po przesiadce z 19 michelin ps4 na 17 Nokian trochę ponton się zrobiłCo do michelin ps4 po 15 tys km nadal bieżnika maja sporo.
Sent from my iPhone using Tapatalk