Można.
Zajrzyj do tematu Kolpaka https://www.forum.alfaholicy.org/giu...ie_modeli.html. Nie kojarzę czy te konkretnie ktoś brał bo przewinęło się tam już dużo kompletów.
Można.
Zajrzyj do tematu Kolpaka https://www.forum.alfaholicy.org/giu...ie_modeli.html. Nie kojarzę czy te konkretnie ktoś brał bo przewinęło się tam już dużo kompletów.
Giulia B-Tech+ Rame Liquido: https://www.forum.alfaholicy.org/nas...o_vesuvio.html
IG: https://www.instagram.com/shimmy.never.stop/
Ok dzięki, a wiecie gdzie można dostać czujniki i dekielki?O felgach też myślałem AEZ Steam Graphite. Ale chodzi mi głównie o rozmiar opon na zimę, czy da się czymś takim jechać i ruszać na śliskim.
Ostatnio edytowane przez woj18a ; 09-05-2021 o 11:18
w Q ori miałeś Potenzy S001? Myślałem że tam dają tylko PZero Corsa. Dalej podtrzymujesz opinie o Potenza Sport? Z drugiej strony kiedyś słyszałem od właścicieli GIulii 2.0 bardzo złe opinie o Potenzach S001 dlatego jak przyszło auto na PZero to się ucieszyłem (choć nie wiem czy jest z czego, miewałem lepsze opony), Ty zaś je chwalisz. Ech ciężko rozsądzić kto ma racje![]()
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
S001 w porównaniu do Potenzy Sport są dużo bardziej "figlarne". Na mokrym też dużo gorsze. W ogóle montowanie S001 do samochodu pokroju Giulii wydaje mi się dziwne. W MX5 były bardzo zabawowe ale z trwałością był problem. No i od połowy bieżnika to już gubiły trakcje jak chciały. Sporty są zupełnie inną oponą, moim zdaniem śmiało można zakładać do Alfy.
Cześć jestem nowy - dopiero 2 tygodnie z Giulią.
Przeglądając forum natrafiłem na temat opon i felg do Giulii - ten jak i Kołpaka. Jedyna rzecz która mi "przeszkadza" w aucie wizualnie to ten dziwny naciąg opon na feldze zwłaszcza z tyłu w rozmiarze R19. Zmierzyłem miarką szerokość opon tj bieżnika- stykającego się z asfaltem i dla 225 to ok 19 cm a dla 255 to ok 23 cm. Ci z Was którzy wymienili opony na inne niż Pirelli z pierwszego montażu piszą że znika ten dziwny naciąg i zastanawia mnie czy wynika to z większej szerokości bieżnika czy innej budowy boków opony i rantu ochronnego. Może ktoś po zmianie opon zPirelli na inne poda szerokość swojego bieżnika P/T dla R 19 dla porównania.
Druga rzecz czy ktoś zmieniał szerokość opon na 235/40R19 i 265/35R19 bo taka konfiguracja pewnie rozwiązała by "problem naciągu" opony na feldze a średnica koła wzrosła by tylko 8mm. Z góry dziękuję za Wasze opinie - Igor
producenci różnie robią szerokość opony, różny kształ boku, rant ochronny też wiele zmienia- czasem wersja specjalna typu AR moze się różnić od zwykłych. pierelki wyglądają na naciągnięte w nominalnym rozmiarze, inne które widziałem już mają bliżej do prostokątnego przekroju (a przynajmniej mniejszy nacią) - tu mam na myśli np Michelin PS4S czy Goodyear Eagle F1 Assy 5.
Sam się zastanawiałem trochę nad zmianą rozmiaru o 1 oczko, ale narazie nie podjąłem decyzji finalnej, choć skłaniam się jednak zostać na ori rozmiarze - masz 100% legal - w końcu do auta masz swiadectwo homologacji i tam wymienione kompatybilne zestawy.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Ja cie. Jak szukałem to nigdzie nie było. A jaka jest ta super cena z ciekawości?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Mam pytanie, gdzie można konkretnie zamówić lakier/zaprawkę do felg o kodzie Vv604/z ?
Czy ktoś już zamawiał i może polecić?