• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Giulia- felgi, opony

Przy 9 calach 255 na feldze już i tak wyglada "pełniej" niż 225 na 8 calach. Różnica się pogłebi, będzie wiekszy balon, wizualnie obstawiam mocno słabo. ET felg dla Q4 8 i 9j jest takie same, wiec technicznie wszystko się zmieści.
Znalezione w sieci (podobno 255 na 8j):
Cześć

Mam Giulię Q4, zatem ma różne felgi z przodu i z tyłu. Na lato mam załozone z przodu Vredestein Ultrac Pro 235/40 R19" (96Y) XL FR, a z tyłu Vredestein Ultrac Vorti+ 265/35 R19" (98Y) XL FR na fabrycznych felgach.

akurat standardem był przód+tył 8" a za dopłatą 1000zł dawali poszerzone tyły. przynajmniej w 2018r jak kupowałem swoją veloce Q4 (opony extra series tak się ta opcja nazywała a kod był 141 czy coś obok) - potem w cennikach to nazywali mix fittment już bardziej po ludzku. w starszych cennikach nawet nie było tego, ale dealer konfigurując auto mógł dorzucić kod - był też czas że na konfiguratorze opcja była bez dopłaty, ale żeby mieć mix trzeba było ją wybrać. Tu piszę o jeszcze 2017r - dealer nie wiedział co to jest.

jeśli masz mix felg to zgranie OK wg siebie, ale opony jednak o numer większe niż homologacja.

a co do kolegi co chce zakładać 255 na felgi 8" - wygląda paskudnie, do tego jest już nawet poza zwyczajową tolerancją - tabelki z netu pokazują że dla 8" zakres 215-245 a nominał 225/235. Myślę że przy wypadku zarówno ubezpieczyciel a przy poważniejszym prokurator zaraz miałby używanie.

Amortyzatory
Powrót