Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zawsze, w wielu poprzednich samochodach i obecnie, zakładam opony o jeden rozmiar szersze, niż nominał. Różnica średnicy mojej opony przedniej w stosunku do fabrycznych to 1,21%, a tyłu 1,06%, zatem transfer case sobie z taką niewielką różnicą poradzi. Oczywiście, moje obliczenia bazują na wartościach znajdujących się na oponie i nie uwzględniaja tolerancji (rozrzutu) tych wymiarów podczas produkcji.akurat standardem był przód+tył 8" a za dopłatą 1000zł dawali poszerzone tyły. przynajmniej w 2018r jak kupowałem swoją veloce Q4 (opony extra series tak się ta opcja nazywała a kod był 141 czy coś obok) - potem w cennikach to nazywali mix fittment już bardziej po ludzku. w starszych cennikach nawet nie było tego, ale dealer konfigurując auto mógł dorzucić kod - był też czas że na konfiguratorze opcja była bez dopłaty, ale żeby mieć mix trzeba było ją wybrać. Tu piszę o jeszcze 2017r - dealer nie wiedział co to jest.
jeśli masz mix felg to zgranie OK wg siebie, ale opony jednak o numer większe niż homologacja.
a co do kolegi co chce zakładać 255 na felgi 8" - wygląda paskudnie, do tego jest już nawet poza zwyczajową tolerancją - tabelki z netu pokazują że dla 8" zakres 215-245 a nominał 225/235. Myślę że przy wypadku zarówno ubezpieczyciel a przy poważniejszym prokurator zaraz miałby używanie.
Masz rację. Opony sztywniejsze i o niższym profilu bocznym z pewnością lepiej spisują się na zakrętach. A propos przeskakiwania: po zmianie opon zimowych (przód: Michelin Pilot Alpin 5 225/40 R19" (93W) XL FSL, tył: Michelin Pilot Alpin PA4 255/35 R19" (96V) XL FSL) na letnie (przód: Vredestein Ultrac Pro 235/40 R19" (96Y) XL FR, tył: Vredestein Ultrac Vorti+ 265/35 R19" (98Y) XL FR) to zjawisko zdecydowanie się nasiliło (szersze, sztywniejsze boki, inna guma). No ale za to auto lepiej się prowadzi od tych, w których taki efekt przeskakiwania nie występuje.Moim zdaniem, poza jakością opony, ważne aby była runflat. Są sztywniejsze i lepiej czuć auto na zakrętach.
Na początku GY był ok, tylko szybko się zdegradowały.Trochę mnie zaskoczyliście tymi słabymi opiniami o Goodyear F1. Kupiłem Asymmetric 6 i dopiero będę zakładał. Do tej pory miałem Falkeny FK 510. Generalnie byłem zadowolony ale nowe 520 są podobno twardsze i głośniejsze i dlatego coś zmieniłem. Czy na lepsze to się okaże.
od 26.02. na letnichzmieniliście już opony na letnie czy czekacie na po świętach?
tak, jakieś 3 tyg temu w Giulii i Ghibli. Fajnie teraz przeskakują jak jest 2st C rano, koła w obu 245przód i 285tył, do tego ślizgają. Dzisiaj białawo rano u nas, choć na ulicach topnieje od razu. Została tylko Tonale jeszcze na zimowych bo to żony kulacz więc zostawiłem aż będzie pewniak pogoda.zmieniliście już opony na letnie czy czekacie na po świętach?
Nie, to była jedna przesyłka , opony oznaczone 1z4, 2z4 i 4z4. Ponoć 3z4 "jest na magazynie, na bank dowiozę jutro"Pewnie były jako 4 osobne przesyłki i jedna jeszcze w drodze. Jeśli były osobne numery trackingu a ostatnia w drodze, było odbierać ale po sprawdzeniu statusu 4tej - ugrzęzła gdzieś u kuriera w magazynie przez przypadek pewnie i dzisiaj dostarczyłby ostatnią.