Przykleję się do tematu tak trochę obok: w związku ze sprzedażą Giulii pozostały mi na zbyciu dwie opony zimowe Nokian WR Snowproof P 255/40R18. Opony z 2020 ale prawie nie używane. Jak coś to mam foty.
Przykleję się do tematu tak trochę obok: w związku ze sprzedażą Giulii pozostały mi na zbyciu dwie opony zimowe Nokian WR Snowproof P 255/40R18. Opony z 2020 ale prawie nie używane. Jak coś to mam foty.
Szukam felg 19” do Giulii. Oryginalnych. Ktoś coś? Oferty olx i Allegro znam.
Myślę też o oryginalnych z Q. Jest na Allegro oferta z Jaty - 4 szt. w rozmiarze 8,5”.
Jak to się ma do wymagan auta 4x4? Naciągi 225 i 255 tył będą się zgadzały. Ale szerokość felgi jest różna po pół cala w stosunku do normy. Przód powinien być 8, tył 9.
Felga bardzo mi się podoba ale czy nie będzie krzaków?
Nie ma różnicy jaka szerokość felg i opon założysz. To nie jest stały napęd tylko dołączany przód
chyba najsensowniej do zwykłej zapakować 4x8.5 z oponami 235, na tył ewentualnie 5 mm dystans
albo 235 i 265 na 8.5 i 10 cali.
Czy jest na forum ktoś, kto ma założone felgi z Q do zwykłej Giulii?
Poproszę o kontakt. Bo chciałbym założyć i boję się
Czego się boisz konkretnie?
https://www.giuliaforums.com/threads...-wheels.44368/
Ten wątek nic nie daje. Interesują mnie wrazenia i ewentualne konsekwencje w trakcie eksploatacji. A tam nie ma nic. Dodatkowo, tam są źle dobrane opony.
W konfiguracji na tył różnica jest -13,5 mm, -2,04%
Na przód - 8,5 mm -1,28%
To nad czym ja myślę ma mniejszy rozrzut
Przód +8 mm, 1,28%
Tył +7 mm, 1,06%
Teorię znam, potrzebuję użytkownika, który tym już jeździ
do odważnych świat należy, obcym wrażeniom dasz wiarę?
Nie chodzi o dawanie wiary tylko o dyskusję. Chyba po to jest forum?
Aż się wierzyć nie chce, że nikt na forum nie założył felg od Q