I jak ci trzymają 245 na 8, chociaż pewnie idealnie, bo to prawie to samo co 255/8,5. Dopiero 255 na 8 by mocno na boki wystawało.
I jak ci trzymają 245 na 8, chociaż pewnie idealnie, bo to prawie to samo co 255/8,5. Dopiero 255 na 8 by mocno na boki wystawało.
Technicznie wygląda to tak jak na fotce. 8" to najwęższa dopuszczalna felga na 245. Jeśli chodzi o wpływ na prowadzenie auta, to bym musiał porównać z tą samą oponą. Te bridgestony z fabrycznego montażu były tak ciulowe, że więcej funu z jazdy mam teraz na zimówkach michelin. Na lato też założę 245 tylko na 35. No chyba, że trafię jakieś ładne felgi.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Czy jak zmienię run flat na zimówkę zwykłą to czy mogę stracić gwarancję?
I jak tam, śnieg spadł zimówki wjechały?
Ja ciągle wybieram. Wychodzi, że chcąc pozostać przy rozmiarach z instrukcji, i nośnościach oraz RF-TAK wybór jest śladowy.
W zasadzie są tylko Pirelli Sottozero3 225/45 R 18 91 H RF. Żeby nie było - w Julce jestem z nich bardzo zadowolony (225/45R17, but still).
Czy ja o czymś nie wiem? Wszyscy zapodają jakieś inne, w innych rozmiarach i parametrach, czy tylko ja jestem lamusem, który chce się trzymać instrukcji?
Nie chcę pakować nośności 95 XL, bo to jeszcze bardziej usztywni oponę... no i po co.
Stan na sobotę był taki, że Giulia czeka na transport na parkingu w Cassino. Więc jeszcze mam z dwa tygodnie na decyzję
Tylko 225/45/R18 bo te są homologowane do felgi z którą będą używane. Indeks prędkości jaki by nie był, to zawsze jest wyższy niż legalna prędkość w PLA nośności z tego co widzę to 95, czyli większy niż 91 z instrukcji.
Jeszcze nie zdecydowałem. Z jednej strony RF daje większe bezpieczeństwo a z drugiej, tak jak mówisz, wybór jest śladowy. Są Continentale TS 850 P, są Nokiany WR A4, są Pirelki SottoZero i są Micheliny PA4.
Julka ma Dunlopy WinterSport 225/40/R18 i to są bardzo fajne gumki które na śniegu już nie raz były testowane. Idąc za tym, bardzo poważnie rozmyślam nad Dunlopami do Giuli.
Zależy. Ja też się trzymam instrukcji bo wtedy jest mniejsze prawdopodobieństwo dyskusji z ubezpieczycielem. Więc mimo telefonu prawnika na speed-dialu wolę nie dawać mu zbyt dużo okazji do zarabiania![]()
Ja to bym chciał nośność 91, jak na letnich. Nie widzę sensu dalszego usztywniania i tak sztywnych RFów...
Ja akurat miałem SottoZero3 w Julce i też jestem z nich zadowolony (chociaż nadal jestem na letnich), więc stad pomysł na SottoZero i w Żulu.
W ogóle to nie mój Żul tylko mojej dziewczyny. Ale obowiązek zajęcia się oponami jest mój.I to nie jest Velo, tylko Supa na 18-tkach.
I te 18-tki to bodajże Goodyear Eagle F1, oczywiście run flaty.