• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Giulia- felgi, opony

Szewc bez butów (już nie) chodzi, czyli chwalę się swoim :D

* WSP nr 18 (bądź jak kto woli - Stelvio Q OE, bo są identyczne)
* Pirelli P-Zero 245/30R20 + 285/25R20
* Czujniki
* Czarne dekielki
* Nakrętki AR na zawory
* Czarne śruby zabezpieczające
* Ceramika na felgach

1.jpg2.jpg3.jpg4..jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg9.jpg20200501_182851.jpg

Przy 20tce heble w Q już takiego wrażenia byś robia [emoji16]

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

* Czujniki
* Czarne dekielki
* Nakrętki AR na zawory
* Ceramika na felgach

Czy tylko ja zauważyłem dodatkowo:
* Czarny dach

??? ;)

* Czujniki
* Czarne dekielki
* Nakrętki AR na zawory
* Ceramika na felgach

Pokaż załącznik 269357Pokaż załącznik 269358Pokaż załącznik 269359Pokaż załącznik 269360Pokaż załącznik 269361Pokaż załącznik 269362Pokaż załącznik 269363Pokaż załącznik 269364Pokaż załącznik 269365Pokaż załącznik 269366
Ogólnie wymiata. Jeszcze tylko, żeby te krawężniki polikwidowali :)

Wygląda świetnie - jest moc!

Pytanie techniczne, czy warto zakładać śruby zabezpieczające do auta które zazwyczaj nocuje w garażu, czy to nie ma sensu?

Dekielki masz w ASO albo Ali [emoji846]

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Też się podłaczam do pytania. Wiesz może, czy pasowałyby do oz ultraleggera?

Te konkretnie dekielki to tylko OE.
Ja przy felgach/kołach sprzedaje po kosztach 40 zł/szt.
Jak same dekielki to mogę po 200 zł brutto kpl z wysyłką
Na Ali są niestety tylko marne podróbki albo wklejki.

Do OZ..wątpię, trzeba by mierzyć.

Ok zmierze i zobaczymy. Czy możecie podac srednice ori dekielka (60mm?). Nie mam oe felg, wiec nie mam jak sprawdzic.
Dzieki

Wygląda świetnie - jest moc!

Pytanie techniczne, czy warto zakładać śruby zabezpieczające do auta które zazwyczaj nocuje w garażu, czy to nie ma sensu?

To już sam musisz sobie odpowiedzieć..
Jeśli zakładasz, że nie ma możliwości, bo ktoś ukradł koła, to wiadomo, że zab. nie są potrzebne.

To już sam musisz sobie odpowiedzieć..
Jeśli zakładasz, że nie ma możliwości, bo ktoś ukradł koła, to wiadomo, że zab. nie są potrzebne.

Bardziej się zastanawiam czy takie kradzieże są nagminne czy raczej sporadyczne (macie opinie w tym temacie?). Z tego co czytam to częściej giną dekielki od felg ;( i to jest upierdliwy proceder).
Wiadomo, że jak ktoś parkuje pod blokiem lub całkiem na parkingu z dala od bloku, to prawdopodobieństwo jest większe, że ktoś przyuważy fajne felgi w regularnie parkowanym pojeździe i którejś nocy zorganizuje akcję.
W garażu lub podczas jednorazowego parkowania, to chyba mało prawdopodobne (chociaż mnie to już mało co dziwi).

Ja śruby zabezpieczające mam. Ale wiele to nie da.
Jak jest garaż pod blokiem, to najczęściej nie ma tam kamer. Więc złodziej może spokojnie sobie działać i ma nawet łatwiej. Na zewnątrz jednak ktoś może go zauważyć. Jakiś czas temu np. ukradli Audi z parkingu podziemnego nocą.
Przykład pierwszy z brzegu co potrafią zrobić, Wrocław (nie jest to jednostkowy przypadek):
zzzzzzz.jpg

Amortyzatory
Powrót