[Giulia] Giulia- felgi, opony

Jasne właśnie dzis zmieniłem na zimowe nokiany

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

ja mam dzisiaj karkołomną zmianę na felgi MAK'17 z Giulietty i zakładam do nich nowe opony (Nokiany jak kolega powyżej). Włożyłeś V/XL czy po taniości?:) Ile kosztowały Cię czujniki (i jakie masz?)

Dokładnie włożyłem 225/45 R18 Nokian WR A4 V XL
czujników nie kupowałem bo przełożyłem na dotychczasowe felgi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

podsyłam foty Maków 17tek 225/50/r17 z nokianami
piękne to to nie jest, wiem, ale tak to już bywa zimą :) i kosztowo wyszło spoko bo felgi już miałemIMG_1758.jpgIMG_1759.jpgIMG_1760.jpg

Takie trochę kołpako-podobne ;)

cóż... po pierwsze spieranie się o gust jest bez sensu :) po drugie masz sporo racji, więc umierać za te felgi nie będę ;)
na giulieccie wyglądały przyzwoicie, tu jest kołpakowo :)

Przynajmniej będzie koło za koło i mniej pierniczenia na przyszlość. Ja niestety robie w czwartek przekladkę tylko opon na ori 17" wzór sport

ja mam dzisiaj karkołomną zmianę na felgi MAK'17 z Giulietty i zakładam do nich nowe opony (Nokiany jak kolega powyżej). Włożyłeś V/XL czy po taniości?:) Ile kosztowały Cię czujniki (i jakie masz?)

A propos czujników. Założyłem felgi z oponami 17 cali bez czujników i jednak mnie to na tyle denerwuje (kontrolka obok prędkościomierza), że postanowiłem je dokupić. Ktoś kupował i może polecić sklep lub chociaż model? Obawiam się późniejszych problemów z połączeniem czujników z komputerem w samochodzie. Już raz ten temat przerabiałem w innym samochodzie i wiem, że nie jest to takie proste do skalibrowania.

Czujniki kupione w ASO nie odbiegają cenowo od tych na aledrogo. Po zamontowaniu kół nie miałem żadnych problemów, wskazywały tyle ile było nabite (zbędna była kalibracja).

A ile za komplet? Same się aktywowały?

Ja zapłaciłem niecałe 500 PLN i same się aktywowały (bez jakiegokolwiek komunikatu) a z rozmowy w servisie dowiedziałem się iż przy zamiennikach konieczna była kalibracja.

Uwaga dla kupujących czujniki - komplet to czujnik i nakrętka mocująca (o czym serwis dowiedział się po moim zamówieniu) w EPERze występują jako osobne części.

Dla zainteresowanych podam numery czesci i orientacyjne ceny:
1. 50538465 - nakretka - 6.50
2. 50534183 - sruba kola - 4.06
3. 50547691 - zawor - 130.08

Widac ja nie dostalem rabatu :).

Ja zapłaciłem niecałe 500 PLN i same się aktywowały (bez jakiegokolwiek komunikatu) a z rozmowy w servisie dowiedziałem się iż przy zamiennikach konieczna była kalibracja.

Uwaga dla kupujących czujniki - komplet to czujnik i nakrętka mocująca (o czym serwis dowiedział się po moim zamówieniu) w EPERze występują jako osobne części.

A gdzie takie ceny są? U Dukiewicza ?

Samo życie, nie będę się licytował (faktura do wglądu) ale mam duże rabaty.

Ktoś dociekał, czym realnie róznią się felgi od Giuli Veloce i QV?
Co prawda do V mają szerokości 8 i 9, zas do QV 8,5 i 10, (no i ET ciut rózne) ale to nie uzasadnia jeszcze takich róznic w cenie.
Bo pytałem się w ASO, za ile mogę kupić np: 19x8,5 od QV o chcieli 2760 zł/szt.
zaś do V 19x9 to chcą 1560 zł.
Ceny bez rabatów.
Z wyglądu praktycznie identyczne :) więc cena pewnie zależna tylko od tego, że od QV wiedzą, że mogą bardziej skubnąć ;)
VLHHV0f.jpg
https://i.imgur.com/VLHHV0f.jpg

Quadrifoglio
Front: 8.5J, ET34 - part code 156115200 - tyre size 245/35 R19
Rear: 10J, ET41 - part code 156115203 - tyre size 285/30 R19

Veloce
Front: 8J, ET33 - part code 156113555 - tyre size 225/40 R19
Rear: 9J, ET34 - part code 156119556 - tyre size 255/35 R19

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót