[Giulia] Giulia- felgi, opony

ktoś orientuje się, czy można do Giulii założyć zimowe 17ki (brembo friendly) z Giulietty? Mam z małej siostry jeszcze MAK'i z Sottozero - przydadzą się na zimę czy nie da rady?

Jeżeli to same opony to sprawdź rozmiary i jak pasują to spoko, ale jeśli chcesz wykorzystać felgi, to nic z tego. Przerabiałem tę opcję. Nie te odsadzenie, a i śruby nie będą pasować do gniazd.

dzieki! (choć wieść, w sumie, raczej średnia... ;)

Dodam jeszcze, ze felgi w Veloce powinny miec odpowiednio 8"/9" na przodzie/tyle.
Felgi, ktore posiadasz to od Giuli Q 8.5" i 10".

a czy to nie jest tak że masz 8" przód i tył i wtedy 225 opony albo 8/9" przód tył i wtedy idą 225 i 255 w zależności od tego jak skonifgurowany jest samochód?

a czy to nie jest tak że masz 8" przód i tył i wtedy 225 opony albo 8/9" przód tył i wtedy idą 225 i 255 w zależności od tego jak skonifgurowany jest samochód?
Tak właśnie jest. Ja mówiłem tylko o różnych szerokościach.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
szerokościach, tak Q ma jeszcze inaczej

Ja mam przy Bmce 330d opony Continental z 2016 roku (na takich przyjechała) i dzisiaj mocno padał deszcze i byłem zdziwiony że mogę tak cisnąć na mokrym i ani raz się kontrola trakcji nie mrugnęła..

Gdzie można kupić felgi do Giulii, te katalogowe? Poza ASO, rzecz jasna :) Ktoś kupował te z QV w czarnym połyskującym kolorze?

Poza ASO to chyba tylko ebay i import z Wloch.
Czasem sie pokazuja na Alledrogo.

To jakby ktoś miał informacje o nowych felgach lub sam sprzedawał (każdy model do Giulii 18 lub 19 cali) to śmiało pisać :) Najchętniej nowe.

104.jpg

Taki komplecik z veloce? Dwa miesiące i 5000km.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

[MENTION=57068]Azalgo[/MENTION] na jakie felgi zmieniasz? Bo muszę przyznać, że Twoje zdjęcia przekonały mnie, że czarne felgi jednak pasują do czarnej Giulii :)

Przerabiał ktoś temat zakupu felg na ebay od zagranicznego sprzedawcy? Niestety nie mogę wklejać jeszcze linków, ale po wpisaniu w wyszukiwarce ebay numery ean np: 9048510193448 wyskakują cuda w zaskakująco dobrych cenach. Sprzedawca Włoch :) albo raczej z Włoch bo cholera go tam wie ...

Przerabiał ktoś temat zakupu felg na ebay od zagranicznego sprzedawcy? Niestety nie mogę wklejać jeszcze linków, ale po wpisaniu w wyszukiwarce ebay numery ean np: 9048510193448 wyskakują cuda w zaskakująco dobrych cenach. Sprzedawca Włoch :) albo raczej z Włoch bo cholera go tam wie ...

Ja osobiście jeszcze się nie oszukałem, felgi przyszły dobrze opakowane i zgodne z opisem. Większość to hurtownie.

Panowie zmieniłem opony na mniejsze "ksiazkowe" 225 przód, felgi mam z Quadrifoglio 8,5J w książce pisze ze do veloce 19 maja być 8J. Tak jak i tył książka 9J ja mam obecnie 10J. Czy myślicie że będzie coś przeszkadzać taka różnica. Czy może wpłynąć to na gwarancję.?

Amortyzatory
Powrót