• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Giulia- felgi, opony

Cześć,

Chciałbym kupić felgi do Giuli - charakterystyczny model 5 Hole. Ale do opon 17'' i wygląda na to, że nie ma oryginalnych felg z tym wzorem w tym rozmiarze?

Znalazłem na ladnefelgi.pl i allegro takie, które wyglądaja chyba identycznie (nie mogę wstawiać linków, "Renomowane felgi aluminiowe RacingLine" RLU1664).
Ponoć jakość pozostawia wiele do życzenia? Miał ktoś z nimi do czynienia? Są jeszcze jakieś alternatywy?

Sprawdź sobie temat użytkownika [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION].

chcialem wymienic w julce opony z przodu na dedykowane pirelli p zero corsa asimetrico 245/35/19. podaz jest kiepska ale moze ktos zna miejsca gdzie to mozna kupic za dobra cene. uklony w kierunku kolegi z forum ktory ma chyba zaklad ze sklepem ;-)

Czy ktoś jeździ na Pirelli P7C2 z homologacją AR? A już najlepiej, gdyby miał porównanie z Goodyearami Asymmetric 5 :).

Ostatnia edycja:
Nie chce mi się przewijać tematu - gdyby komuś było przydatne, zdjęcie czerwonej (Rosso Alfa) Giulii na felgach Veloce z szerszym tyłem:

P_20220421_190935_1.jpg

A tu dla porównania te z w/w zamówienia. Tylko ja się ostałem...
Jeszcze podziękowania dla Kołpaka za profesjonalne ogarnięcie tematu opon i za prezencik [emoji106]
64.jpg
65.jpg
66.jpg

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

moja tez juz w letnim obuwiu, AEZ Steam Graphite odnowione bo dostalo im sie troche od kraweznikow, przemalowane na delikatnie ciemniejszy odcien niz ten oryginalny, zdj przy zachodzacym sloncu i telefonem wiec moze troche przeklamywac ;)

PXL_20220414_151912407.jpg
PXL_20220414_151928422.jpg
PXL_20220414_151945514.jpg

nie, czemu? to standardowe rozmiary - 225/40/R19 na 8" z przodu i 255/35/R19 na 9" z tylu

Pirellki tak leżą chyba. U mnie na 19 podobnie było

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

tak ten model tak sie uklada ;) rant ochronny moze tez troche potegowac wrazenie, tyl bardziej niz przod. Generalnie mi to nie przeszkadza, poki nie jest zbyt naciagniete nawet sie podoba ;P

tu mam zdj w zblizeniu tylnej z jesieni jak mierzylem zapas ile mozna wysunac, planujac kola zimowe z customowym ET :)
PXL_20211007_122833212.jpg

Czy do Stelvio podejdą felgi z dystansem o wymiarze 20j x 9,5" et41 , czy czasem opona 265 nie już będzie ciut za szeroka ?
Tak pytam, bo zostały mi felgi po jednym aucie i po przemalowaniu i zmianie emblematu "widzę" je na aucie, tylko muszę zweryfikować czy wejdą pływające z 5x112 oraz czy da się zrobić 65,1mm.

A co sądzicie o oponach Continental SportContact 7 dla Giuli Veloce z oryginalnymi felgami 19? Bardzo dobrze wypadły w testach Tyre Reviews.

U mnie w końcu wleciały OZ Superturismo LM 8.5x19 pp zmianie koloru że srebrnego na grafit u forumowego kolegi. Tak chciałem od początku20220505_171955.jpg20220505_171932.jpg20220505_171920.jpg

cześć Panowie,

ten temat ma 154 strony, po przejściu 50 z nich i wyczytaniu różnych opinii zgubiłem się. Mam więc pytanie zamknięte:

Giulia Veloce
mogę kupić felgi z quadrifoglio przód 245/35/19 ET 34 8,5J tył 285/30/19 ET 41 10J, nie zwariuje skrzynia esp i inne? nie będą za szerokie do veloce, czy ona pod względem kół niczym się nie różni od qv?
czy muszę tę samą szerokość przód i tył?

z góry dzięki za pomoc

hej, temat wraca do mnie jak bumerang, jeden ze sprzedawców alledrogo okazał się .... cóż, do transakcji nie doszło, na szczęście nic nie straciłem.

Szukam OE
Qv 156112959 156112958
lub od veloce 156107474 156119164

używki z oponami.

proszę nie rekomendować wszechobecnych zamienników. Gdyby ktoś miał, znał kogoś kto może mieć albo kto ma ciotkę córki syna i może polecić - Proszę o priv! P.s. oferty po 10k+ traktuję jako żart.

Będę szukał do skutku

z góry dzuękuję:)

Witam a czy do felg 18 cali można założyć dwie szerokości opon jeśli tak to jakie na przód i tył rozważam pirelli bo mam zimowe i się spisują.

Amortyzatory
Powrót