[Giulia] Giulia- felgi, opony

Odśnieżam temat - szukał już może ktoś letnich? - mam aktualnie goodyeary asymetryczne runflaty od nowości i były spoko, ale to już nie mój budżet. Rozmiary Q przód 245/35 i tył 285/30
Myslalem nad Falkenami Azenis 520 wychodzą po ok 650 i 900 sztuka. Nowy model i zbiera super opinie.
Z drugiej strony można dostać w super cenie 650pln jak za ten rozmiar Vredresteiny Ultrac Vorti na tył. Cena wynika z tego, ze to schodzący model i zazwyczaj są np już roczne - chyba mi to nie przeszkadza. Niestety nie występują w romiarze na przód więc myslalem na przod zalozyc wlasnie Falkeny i na tył Vredresteiny - co myslicie?

A co powiecie na montaż nowych opon różnych producentów per oś do Q4? Skoro i tak felgi są innego rozmiaru to wydaje mi się, że nie ma to znaczenia w tym wypadku.
Jak na razie co pytam to ile ludzi tyle opinii, a fakt jest taki ze czasami najlepszy deal wychodzi kupujac roznych prodcucentow

A co powiecie na montaż nowych opon różnych producentów per oś do Q4? Skoro i tak felgi są innego rozmiaru to wydaje mi się, że nie ma to znaczenia w tym wypadku.
Jak na razie co pytam to ile ludzi tyle opinii, a fakt jest taki ze czasami najlepszy deal wychodzi kupujac roznych prodcucentow
Zapytaj jakiegos diagnosty, nie wiem czy mozna miec różne opony, na pewno nie na jednej osi, nie wiem jak w takiej konfiguracji o jakiej piszesz.. ciekawe w sumie

Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka

Można mieć różne opony na różnych osiach. Nie jest to zalecane w przypadku napędu na cztery kola, ale jeśli opony mają takie same parametry (średnica, profil) to nic autu nie będzie.

Ostatnia edycja:

kup bieżnikowane to będzie największy deal, albo tylne z malucha a przednie od żuka- ludzie pomyślcie trochę.

Czy ktoś się orientuje ile kosztują oryginalne felgi 18" do Giulii w 2023? Ogólnie wszytko poszło mocno w górę i na pewno ceny w wątku mogą być nieaktualne. Czy w ogóle coś takiego jak zakup felg przez salon/aso istnieje? Dzięki za wszelkie porady!

Czy ktoś się orientuje ile kosztują oryginalne felgi 18" do Giulii w 2023? Ogólnie wszytko poszło mocno w górę i na pewno ceny w wątku mogą być nieaktualne. Czy w ogóle coś takiego jak zakup felg przez salon/aso istnieje? Dzięki za wszelkie porady!

Oczywiście istnieje. Kupiłem w ASO w Gdyni (Automobil) 15 grudnia, model 156113569, cena wtedy: 1221zł/szt minus "rabat dla stałego klienta" ;) Czas dostawy 2 dni.. Nie znam obecnych cen..

Skontaktuj się z firmą Jata ze Świdnicy (ASO Fiat). Wystawiają się na allegro, ale najlepiej uderzyć do nich bezpośrednio. Jak kupowałem u nich komplet.

Opony Lato

Zbliza sie sezon letni. Samochod kupilem niedawno i na zimowkach . Felga 18, na razie budzet nie pozwala na zmiane na 19 lato.
Planuje kupic na razie oponki. Jakie najbardziej polecacie ? Goodyear, Bridgestone Turanza 6, Dunlopy czy cos jeszcze ?
4*225 czy 2*225 2*255 ?

To, jakie możesz montować opony, zależy od tego, jakie masz felgi. Jeżeli 4 równe, to zostaje Ci 4 x 225. Ja mam zestaw z szerszym tyłem Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 i jestem zadowolony.

Świadectwo homologacji do mojej Giulii pokazuje, że na czterech równych felgach 8"x18" można zamontować dwa zestawy opon, albo 4x225 albo 2x225 na przód + 2x255 na tył - wersja Ti Q4

Tu jeszcze świadectwo homologacji ze sprinta 2022, którego rozważałem w zakupie:
0CEE7A8A-5924-4254-ABB7-DFB895C72C25.jpeg

I też zezwala na 255 z tyłu na 8"x18". Moja produkcja luty 2022, ten sprint produkcja sierpień 2022 jak dobrze pamiętam.

Ogólnie to Giulia i tak ma ciekawe te rozmiary opon, 159 na feldze 8"x18" miała opony 235, a Giulia ma fabryczny naciąg z tymi 225 :D

Amortyzatory
Powrót