Mocowanie tylnych tablic rejestracyjnych

treboR L

Nowy
Auto
AR Stelvio pełna opcja
Właśnie odebrałem Giulie i zauważyłem, że tylne blachy przymocowano na podkładce, która przy zamykaniu bagarka (zapewne na wybojach również) lata wraz z tablicą. Mam wrażenie jakby tablica rej. za chwilę miała odpaść. Pokazałem to specowi z ASO, a on zdemontował wszystko i powiedział, że tak ma być. Pomiędzy ramką, a podkładką są gumowe wstawki, które mają amortyzować drgania. Nie jestem przekonany do jego opinii. Czy u Was też to występuje ?

Nic nie ma prawa latać ani stukać. Może wreszcie jako użytkownicy marki pogońmy tych speców z ASO. Ja już to czynię z dobrym skutkiem, dość "kultury Polmozbytów".

Również tak mam. W jąłem tablice i od tyłu podłożyłem w czterech miejscach zużytą gumę. Gumę do żucia oczywiście.

Prosiłem o przytwierdzenie na stałe śrubami, ale okazało się, że nie ma do czego wkręcić tych śrub. pod ramką mocującą blachy jest podkładka, która wchodzi w punkty montażowe i ta podkładka siedzi mocno, a reszta lata!

Czy ktoś ma porównanie - z podkładką i bez? Ja nie mam podkładki, miałem ramkę z ASO przykręconą bezpośrednio do klapy - w efekcie przy zamykaniu klapy brzęczenie. Wymieniłem ramkę na Alti Giri i jest ciut ciszej, ale nie doskonale. Czy ta podkładka pomaga?

Trochę chyba pomaga ale też czasem zahałasuje, ale spróbuj sobie taśmą piankową podkleić do klapy to nie będzie hałasować.

Podkładki wywaliłem na amen (przód i tył). Tablice podklejam pianką tłumiącą samoprzylepną (do profili ścianek GK). Taką tablice przynitowałem do auta. Robię tak w każdym aucie i nie ma mowy o jakimkolwiek brzęczeniu. Demontaż po latach pokazuje, ze nic z lakierem się nie dzieje

Ramkę tablicy musisz przykręcić minimum 4 śrubami do podkładki i będziesz miał ok tez tak miałem jak odebrałem auto z salonu. Ramka była przykręcona tylko u góry -oszczędność czasu.....ASO

Ja dodatkowo ramkę podkleiłem w narożnikach dwustronnie klejącymi taśmami, ale takimi z kilkumilimetrowej pianki i tylna klapa już nie brzęczy przy zamykaniu, jak w syrence :)

Ta klapa według mnie to jest porażka, raz ze jest problem z otwieraniem to według mnie w obecnych czasach i w aucie za te pieniądze powinna być elektryczna.
Najgorzej było się przestawić z elektrycznej na taką porażkę, ale cóż cos za cos ☺️

Ta klapa według mnie to jest porażka, raz ze jest problem z otwieraniem to według mnie w obecnych czasach i w aucie za te pieniądze powinna być elektryczna.
Najgorzej było się przestawić z elektrycznej na taką porażkę, ale cóż cos za cos [emoji3526]
A w czym pomaga elektryczna klapa? Nie rozumiem tego wynalazku.

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

nie zwrocilem uwagi, zeby mi cos klepalo ale spradze jeszcze specjalnie ;) mam ta ramke przykrecona czterema wkretami do takiej czarnej podkladki z dosc miekkiego plastiku i pamietam przy montazu ze bardzo solidnie sie to trzymalo

Wszystkie pomysły są dobre a wystarczy na ciepło wygiąć oryginalną podkładkę - jak na załączonym zdjęciu i nie klapie. Oczywiście po dwóch stronach.

Załączniki

• klapa1.jpg
    klapa1.jpg
    70.3 KB · Wyświetleń: 39
Amortyzatory
Powrót