Android Auto

• Autor wątku Autor wątku Imć
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Polift z 2019, który zresztą był u Ciebie :D
Wydaje mi się, że w 2gen będzie działać podobnie te ustawienia można wymusić na AAW
żebym ja potrafił nicki z forum powiązać z imionami i nazwiskami, staram się notować jeśli ktoś poda, ale jak ktoś trafi bezpośrednio na tel lub maila i przedstawi się imieniem/nazwiskiem to nie ma szans. Po VINie bym Cię powiązał haha, bo to zawsze zanotowane.

Oby było jak przypuszczasz, wkrótce mam nadzieję się przekonam.
Z ciekawości, jaki miałeś numer zamówienia na AAWIreless? ja mam 4481 i ciągle brak shipping information, choć niby ma być w wysyłkach (były jednak przesunięcia jakieś)

Polift z 2019, który zresztą był u Ciebie :D
Wydaje mi się, że w 2gen będzie działać podobnie te ustawienia można wymusić na AAW

Cześć,

jak odplaliłeś AA Wireless? Też mam polifta z 2019 i nie mogłem dojść do tego.

AA wersja na tel: 6.3.611324-release
soft w Giulii: sprawdze wieczorem

#edit,

jak tu sie usuwa posty bo chyba durnote napisałem :|
z rozmowy wyżej wynika że by defult to nigdy nie zadziała, trzeba dokupić AAWireless?

#edit2

według tematu na giuliaforums nawet jak sie ma Android 11+ to wireless działa tylko dla niektórych samochodów i Alfy nie ma wylistowanej tam :/

Ostatnia edycja:
zamowiles ? ;) ktoś już ma może pokazać jak wygląda Gmaps na duzym ekranie w przedlifcie ?
w sumie jakby to jakoś wyglądało to bym moze zakupił co najmniej dwa :D

w

zamowiles ? ;) ktoś już ma może pokazać jak wygląda Gmaps na duzym ekranie w przedlifcie ?
w sumie jakby to jakoś wyglądało to bym moze zakupił co najmniej dwa :D

w
nie wiem czy ktoś na forum poza ww kolegą z polifta już ma. moją wczoraj odebrał z niemiec kurier, myślę że na początku przyszłego tygodnia rozwieję wątpliwości czy odpali pełny ekran w przedlifcie 8.8

Ostatnia edycja:
Super - wstrzymywałem się z zamówieniem do pierwszej informacji, że to dobrze działa :D
Właśnie też zamówiłem

W końcu, po 10 miesiącach AAWireless przyszło do mnie. setup bez problemu przeszedł, firmware zupdatowałem z 1.1.0 na 1.2.3.
Niestety w radiach 2 generacji z 8.8" dalej mamy logo (pisałem w tej sprawie do Emila poprzez komunikator na indiegogo ale nie odpisał, napiszę mu maila jeszcze za jak nie odpisze). Co jest jednak pocieszające to że można poustawiać sobie inne DPI, przy wartościach typu 100 czy mniej robi nam się automatycznie podział ekranu w ramach dostępnego 2/3 szerokości, ale obraz za mały IMHO, ustawiłem sobie 105 i mam bez podzialu ale za to skale taka ze te menu sa mniejsze na mapach i pasek na dole nizszy wiec jakos lepiej mapa sie miesci (ostatnia fota). parę fotek z rozymi DPI ponizej
20210510_153205.jpg20210510_153347.jpg20210510_153456.jpg20210510_153548.jpg20210510_153733.jpg20210510_155504.jpg

Kurde, zmiana DPI brzmi jak ficzer, którego nie wiedziałem, że potrzebuję :D

(pisałem w tej sprawie do Emila poprzez komunikator na indiegogo ale nie odpisał, napiszę mu maila jeszcze za jak nie odpisze)

Rzuciłem temat na grupie fejsbukowej i ktoś już pytał:
już się pytałem twórcy tego rozwiązania i niestety nie rozwiązuje problemu loga androida/braku wsparcia pełnego ekranu

Więc jeśli radio nie udostepni większej przestrzeni to nawet magia AAWireless nie pomoże...

[MENTION=20089]epsonix[/MENTION], trzymam kciuki!
Co się dzieje, jak podepniesz telefon również po kablu, do gniazda, obsługującego AA?

nie wiem, kilka minut się pobawiłem i wróciłem do roboty, teraz mała przerwka ale już lecę dalej. z resztą co za problem, są sloty do ładowania z tyłu tunelu, są pewnie i kable USB bez linii danych tylko do ładowania (albo sobie można dłubnąć i przeciąć).

- - - Updated - - -

Kurde, zmiana DPI brzmi jak ficzer, którego nie wiedziałem, że potrzebuję

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
(pisałem w tej sprawie do Emila poprzez komunikator na indiegogo ale nie odpisał, napiszę mu maila jeszcze za jak nie odpisze)
Rzuciłem temat na grupie fejsbukowej i ktoś już pytał:
już się pytałem twórcy tego rozwiązania i niestety nie rozwiązuje problemu loga androida/braku wsparcia pełnego ekranu
Więc jeśli radio nie udostepni większej przestrzeni to nawet magia AAWireless nie pomoże...

Tak, ja z DPI korzystałem jak było stare AAGateway, miałem to właśnie przeskalowane - wtedy nei było jeszcze tego dual screena i przy mocniejszym pomniejszeniu dalej wygląd był pojedynczego okna (bez duala). Niestety z nowymi androidami to AAGateway przestał działać i musiałem wrócić do kabla na 1.5 roku.

Po cichu liczyłem, że ten gadżet rozwiąże problem pełnego ekranu dla AA. Programiści w Alfie się popisali - nie ma co. Na sztywno umieścili placeholdera z obrazkiem, co by ułatwić sobie zadanie proporcji ekranu...
Tak się zastanawiam - Carplay jest dostępny w fullscreen, więc może jakby to urządzenie udawało Apple, a nie Android to mielibyśmy wtedy cały ekran?!

Też po cichu liczyłem, ale to nie jest odosobniony problem, tak jest w wielu markach które mają szersze ekrany. Tego nie pisza programiści z FCA tylko zewnętrzna firma, soft naszych ETMów był pisany w niemczech, firma która robi też dla innych producentów.

Ciekawy pomysł z konwersją AA/ACP, ale to nie takie hop siup. To co jest teraz to wg Emila parę lini kodu (przynajmniej jeśli chodzi o samo rzutowanie, bez ustawień, updatów itp które dodał)- on po prostu przekierowuje stream danych bezpośrednio, nie modyfikuje go - tak więc to ETM z telefonem gadają a on jest tylko takim repeaterem po drodze, praktycznie przeźroczystym. To co Ty proponujesz to byłaby masakra napisać podejżewam.

[MENTION=20089]epsonix[/MENTION], a jak wrażenia po kilku dniach użytkowania? Czy podpinałeś telefon do ładowania?

wszystko spoko. ladowac sie da i z portow podlokietnika/pod panelem klimy ale jak podlaczysz juz po ustanowieniu polaczenia aa przez aawireless. jesli zrobisz przed to pojdzie po kablu (u mnie inna skala ekranu) a jakbys rozpial to nie przelaczy na aawireless - wtedy trzeba odpinac na chwile samo aawireless z usb

[MENTION=20089]epsonix[/MENTION], wygląda rzeczywiście spoko. Dziękuję za info :)

A jak wygląda połączenie przez wifi? Jest tak jak we wszystkich urządzeniach, czyli trzeba połączyć telefon ręcznie do sieci postawionej przez aawireless i wifi jest wtedy "zajęte", czy odbywa się to jakoś w tle i dalej można korzystać z internetu przez wifi jeśli jest się w zasięgu?

[MENTION=81906]vincent[/MENTION], wygląda na to, że samo połączenie odbywa się automatycznie.
https://www.youtube.com/watch?v=cGtEazKAWsA
Do reszty się nie wypowiem.

Dzięki, ale na tym filmie coś mi się wydaje że raz zostało to skonfigurowane i automatycznie łączy się dopiero po tym. Obawiam się po prostu jednej sytuacji - mam pod domem jeszcze zasięg wifi, wsiadam do auta i teraz pytanie - czy automatycznie połączy się z wifi AA, czy zostanie w wifi domowym, a z AA połączy się dopiero jak odjadę. Czy może mogą działać oba połączenia jednocześnie?

raz muszisz skonfigurować, wybierasz device z którym ma się łączyć. apka na telefonie dba o sprawy. u mnie jest zasięg domowej WiFi w garażu, otwieram np bagażnik bo jeszcze coś pakuję, to w alfie daje na jakiś czas zasilanie na USB, więc zdąży się zbootować AAWireless, to jak odpalam auto już mi dzisiaj rzuciło od razu AA jak tylko wsiadłem do auta. fajnie.
ale, 2x zdarzyło mi się że nie szedł mi dźwięk ze spotify, skończyło a po przejściu radio znów media i odpalenie źródła AA dźwięk leciał z komórki zamiast z samochodu. odpięcie AAWireless i podpięcie załatwiło sprawę. nie wiem czy auto się gubi, czy sam AA, czy na to wpływ ma AAWireless. poobserwuję i najwyżej zaraportuję do Emila. Pamiętam że był czas, że po kablu jaja z dźwiękiem tego typu mi się robiły, ale potem to zniknęło, tak jakby jakiś update samego AA to poprawił (bo akurat występowało na wszystkich firmwarach radia jakie miałem MV080, MV080 i MV090, i na 2 komórkach jakich używałem - jednej do dziś)

dzisiaj mieli wypuścić już kolejny update, więc też trzeba liczyć że jakieś niuansiki raprotowane przez klientów uda im się poprawić.

Amortyzatory
Powrót