To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
radio z kodem się uruchomi
spróbuję jak znajdę trochę czasu na dniach, choc powiem CI te wszystkie tricki działające w starszych alfach próbowałem z jednym radiem kiedyś, również odcinanie CAN na przełączniku z jednym radiem (zrobiłem sobie taki kabelek pod SGW żeby nie ciąć wiązek), i nie działało to a zrobiłem chyba ze 100 prób różnych (no chyba że zależy od wersji HW/FW?). nie robiłem jednak proxi przed, to ma znaczenie? jeśli to zadziała, to odblokowanie jest jednorazowe czy na stałe?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
jak zapłon wyłączony to body śpi, jak podłączysz radio i uruchomisz z ręki to nie wymieni się z body
dobra, będę próbował jak to działa, dzięki
Sprawdziłem dzisiaj ze spotify i także po przełączeniu na radio komunikaty z GM idą płynnie![]()
kod i tak żąda (radio z MV090 full wypas/wszystie opcje EU). mam adapterek pod SGW z rozłączaniem CAN do radia, odłączenie go wtedy na ok 2-3 sek i podłączenie z powrotem powoduje że żądanie kodu znika jednorazowo, można korzystać z radia normalnie, navi (no nie mam jeszcze anteny, dopiero zamówiłem z allegro osobną, ale pokazuje), zupdatowałem mapy, zrobiłem z tym proxi dopasowując je pod konfig radia (dodanie navi, 4 bajty, 5 bitów w nich z łapy zmieniłem), niestety ciągle jest jeden problem - nie mam dźwięku (u mnie średni konfig z małym wzmakiem), kręcenie Vol niestety nawet nie pokazuje paska reg głośności, ciekawe czy to niezgodność VIN odblokowanego w ETM z AMP czy po prostu ETM wchodzi w taki tryb jak nie da się kodu? co ważne proxi nie miga, więc tu potwierdzenie dla [MENTION=80719]marekkoczta[/MENTION] tego co pisałem wcześniej, jak się dopasuje konfig proxi pod radio to proxi przejdzie (tam była sprawa wyłączenia Sirrus, za to włączenia DAB + nav + AA)
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 04-07-2021 o 10:58
Hej,
u mnie na problem uciętych komunikatów z google maps pomogło następujące rozwiązanie:
1. Uruchamiamy google maps
2. Klikamy 'ustawienia'
3. Klikamy 'ustawienia nawigacji'
4. Odznaczamy 'Odtwarzaj głos przez Bluetooth'
Po tej operacji komunikaty są odtwarzane bez problemów i w całości. Nie używam żadnych spotify, raczej radio lub mp3 wpięty w schowku pod łokciem.
Samochód: Giulia 2019
Telefon: Galaxy s21
Android: 11
Podobno to działa też w Fordzie F150![]()
Ostatnio edytowane przez t33m ; 19-07-2021 o 10:38