Android Auto

• Autor wątku Autor wątku Imć
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie, tak alfy działają z carplayem a teraz na tym protokole działacie. Trzeba dluzej przytrzymac. Sluchawka tez nie wlacza apki telefonu. No i nie ma piktogramow z nawigacji. Coz cos za cos, jest pelny ekran

A czy coś wiadomo o obciążalności procesora telefonu w tym protokole. Identycznie jak w przypadku "czystego" AA? Zakładam że bez zmian ale może ktoś coś zauważył jakąś różnicę np z grzaniem się phona na ładowarce bezprzewodowej?

Ostatnio przypadkiem wcisnąłem przycisk telefonu na kierownicy korzystając z CarPlay (na jabłku) i włączyło mi aplikację z telefonu, nie z auta.

Musze sprawdzic, kiedyś nie działało

- - - Updated - - -

A czy coś wiadomo o obciążalności procesora telefonu w tym protokole. Identycznie jak w przypadku "czystego" AA? Zakładam że bez zmian ale może ktoś coś zauważył jakąś różnicę np z grzaniem się phona na ładowarce bezprzewodowej?
Przeciez po stronie telefon-dongle dz ii ala na aa, eiec tak samo?

Czasem na wstecznym zamiast obrazu z kamery pojawia się zwężony obraz AA

Nie, tak alfy działają z carplayem a teraz na tym protokole działacie. Trzeba dluzej przytrzymac. Sluchawka tez nie wlacza apki telefonu. No i nie ma piktogramow z nawigacji. Coz cos za cos, jest pelny ekran
Ale co dłużej przytrzymać, bo się pogubiłem?

przycisk komend głosowych

Przeciez po stronie telefon-dongle dz ii ala na aa, eiec tak samo?
Pewnie tak ale zawsze można mieć jakąś nadzieję. Może to co na drucie jakoś determinuje ilość danych i obciążenie? W sumie nie całkiem do końca wiadomo czemu te fony tak się grzeją, przynajmniej ja logiki nie potrafię wyczaić, czasem zimny a czasem grzejnik przy tych samych niby czynnościach.

Co sądzicie o ty wynalazku ?
Pozornie super. Ciekawe jak szczegóły, niedoróbki itd itp. Warte zabawy patrząc na niewielki koszt i ryzyko.

Ostatnia edycja:
https://autoabc.shop/products/wireless-carplay-androidauto-adapter-magicbox
Co sądzicie o ty wynalazku ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
najlepiej na Facebooku (Giulia / Stelvio Polska) pytać znajomego Gracjana Porębskiego (obecnie jako Gunter Porębski) - on przećwiczył wszystkie dongle jakie są na rynku chyba. Obecnie dał się skusić na nowy AAWIreless i wiem że mocno z nimi współpracuje żeby dopracowali go po ostatnich zmianach (przeszli nan protokół Carplay po stronie kabla i było trochę niedoróbek, ale za to pełny ekran w przedliftach jak z AA sie działało).

Wracając do aawireless. Moim zdaniem jest to jedyny dongle który umożliwia włączenie i obsługę pełnego ekranu w Giulia/Stelvio =<2019 za pośrednictwem protokołu CarPlay.
Samo sterowanie jest dość proste i intuicyjne ale trzeba chwili aby się przyzwyczaić :)
Jedyną rzeczą która nie działa to przycisk słuchawki na kierownicy i chwilowe rozłączanie AA over CP po wrzuceniu wstecznego i włączeniu kamery cofania.
Mam kontakt z supportem praktycznie online więc lecą logi/zgłoszenia i najważniejsze że zależy im aby to działało :)
404845495_311349275145650_836904401781093147_n (1).jpg

Ostatnia edycja:
Pisałem na FB, może przegapiłeś, w Carplay po kablu nawet też przycisk słuchawki nie przełacza na apkę telefonu, idzie jednak odebrać jeśli ktoś dzwoni. Tu jest tak samo? Nie wiem czy to implementacja samego Carplaya czy w Alfie tak zrobili, choć o ile pamietam zastępcze audi którym jeździłem pół roku temu jak moja była w naprawie po najechaniu mi na tył, to tam też słuchawka nie robiła nic więcej.
W carplayu nie ma piktogramów na liczniku z apek navi, przynajmniej jak korzystam z iPhona, nie wiem czy gdy Androidowy tel podepnie się przez AAWIreless to czy też nie działa czy może jednak.

Rozłączanie AA over CP po wstecznym - brzmi jak jakiś bug który poprawią?

Nie przegapiłem i znam problem i oczywiście zgłosiłem to do supportu :) Ze wstępnych informacji wiem że muszą przeanalizować mapowanie przycisków w przypadku połączenia AA over CP Protocol więc poczekamy co z tego wyniknie :)
Piktogramy już działają na liczniku :) Wyświetla m.in. nazwę utworu muzycznego a reszta przyjdzie z czasem :)
Zmiana utworów działa przyciskami w kierze oraz pokrętłem głośności.
Jeżeli chodzi o rozłączanie AA to mają logi i też popracują na tym bugiem.

Ostatnia edycja:
Nie przegapiłem i znam problem i oczywiście zgłosiłem to do supportu
no ale to problem po stronie auta lub samego protokołu carplaya - wątpię czy coś po stronie AAWireless mogą z tym zrobić.

Piktogramy już działają na liczniku Wyświetla m.in. nazwę utworu muzycznego a reszta przyjdzie z czasem
W carplay utwory działają normalnie, ale piktogramów nigdy nie było. Mówisz że pokazuje strzałki nawigacyjne na liczniku jeśli idzie AA over ACP z ich dongla? Jeśli tak, to czemu nie działa jak podłącza się bezpośrednio carplayem - wtedy znaczyłoby że to wina apek navi w wersji na iOS a nie carplaya czy to w telefonie, czy aucie czy ogólnie braków protokołu.

jasne, to musza rozwiązać i zapewne to zrobią

W carplay utwory działają normalnie, ale piktogramów nigdy nie było. Mówisz że pokazuje strzałki nawigacyjne na liczniku jeśli idzie AA over ACP z ich dongla? Jeśli tak, to czemu nie działa jak podłącza się bezpośrednio carplayem - wtedy znaczyłoby że to wina apek navi w wersji na iOS a nie carplaya czy to w telefonie, czy aucie czy ogólnie braków protokołu.

Nie napisałem że działają strzałki od nawi, napisałem że działa wyświetlanie utworów na zegarach a resztę mają dorobić :)

A czy coś wiadomo na temat, odnośnie AA over AA, o rozłączaniu połączenia związanego jakby z lokalizacją? Bo kilku znajomych namówiłem i dwóch mówi że jeździ codziennie stałą trasą i zawsze im rozłącza na chwilę AA w jednym konkretnym punkcie trasy. Ja osobiście nie zauważyłem takiego problemu (choć owszem czasem widzę restarty połączenia)ale może nie jeżdżę przez takie miejsca. Brzmi to z lekka bez sensu ale to goście to raczej sensownie i rzadko gadają głupoty, więc coś może być na rzeczy.

Amortyzatory
Powrót