Android Auto

• Autor wątku Autor wątku Imć
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Stara sprawa i miałem tak samo. Ustawienie Wi-Fi na 5GHz z kanałem chyba 150 coś pomogło.
Po jakimś czasie znów wróciło i zmieniłem na 2.5GHz i chyba 80 kanał i był spokój :)
Problem wrócił i wrzuciłem 5GHz i resztę na auto plus lokalizacja nie PL (np. USA) i problemy znikły.

Jaki masz telefon ?

U mnie Xiaomi (tak, wiem już, że to kibel jeśli chodzi o porezany przez producenta system) na 5GHz, pobawię się kanałami ale ja osobiście z tym jakiegoś większego problemu nie mam.
Lokalizacja na USA gdzieś w AAW?
U nich nie wiem jakie telefony ale sprawdzę. Jakie ma to znaczenie, są jakieś wybitnie dziadowskie pod kątem współpracy z AAW?

Ja nic u siebie nie będę zmieniał skoro mi działa ok.
Kolesiom co mają problem powiem. Z tego co mi się wydaje to oni mówili że nawet softu nie instalowali więc mają jakiś default.

A czy coś wiadomo na temat, odnośnie AA over AA, o rozłączaniu połączenia związanego jakby z lokalizacją? Bo kilku znajomych namówiłem i dwóch mówi że jeździ codziennie stałą trasą i zawsze im rozłącza na chwilę AA w jednym konkretnym punkcie trasy. Ja osobiście nie zauważyłem takiego problemu (choć owszem czasem widzę restarty połączenia)ale może nie jeżdżę przez takie miejsca. Brzmi to z lekka bez sensu ale to goście to raczej sensownie i rzadko gadają głupoty, więc coś może być na rzeczy.

Aż sprawdzę, bo mi AA over AAW też czasami zrywa połączenie i potestuję czy faktycznie w tym samym miejscu. Jednak jak ktoś chce bezproblemowe, bezprzewodowe AA to Motorola MA1 mimo swojej ceny jest chyba najlepszym rozwiązaniem

android

Witam jestem nowy pierwsza alfa po 4 bmw. Ktos z wawy lub okolic jest mi w stanie ogarnac androida. wiem ze trzeba kupic huba z 2 wejsciami , ale reszta jest dla mnie czarna magia?

Zwykle trzeba radio wymienic i huba, no chyba ze jestes szczesciarzem co zalapal sie juz na nowsze auta od ok grudnia 2017 ale skonfigurowane bez aa/acp, wtedy aktualizacje, zmiany w proxi, pewnie hub i aktywacja. Jaka masz wersje firmwareu w menu-ustawienia-system-aktualuzacja oprogramowania-aktualna wersja? Jeslu mbiej niz MV051 to wymiana radia i huba.

Jakbys bywal w Bielsku-B to moge Ci dodac, z hubem, wym radia itp krecimy sie w ooolicach 4tys w zalezbosci czy rafio z nav albo czy ja dodajemy tez itp.

mam takie. mv 002.009.043 ,tv002.009.0043 ?A czy ten box ktory widzialem na alli zalatwia problem androida.

Ostatnia edycja:
Stare.box zalatwia ale wiekszosc wymian radii jakie robilem bylo u gosci co mieli jakiegoś boxa i narzekali-rozne problemy

Stare.box zalatwia ale wiekszosc wymian radii jakie robilem bylo u gosci co mieli jakiegoś boxa i narzekali-rozne problemy

Dzieki. Bez urazy ale suma kolo 4 tys za androida to dla mnie gra nie warta swieczki. widzialem podwojnego huba na alledrogo za 300 cos i radyjko uzywane okolo 900. Widzialem tez ekrany dotykowe niby plu and play z androidem. Ktos montowal to dziala czy tez trzeba wymieniac radio?

Kup uzywane zablokowane to postawisz sobie na półce bo nic z tym nie zrobisz. Jest jeden w pl co potrafi zrobic i bierze 1500 za odblokowanie. Poza tym 4k to z hubem nowym, montazem,programowaniem, mapami itp. mam uzywki z dab/nav lub nowki nav.

Jak chcesz po taniosci to mam uzywany/sprawny box firmy KAPTrade. Zdjety od znajomego przy wymianie radia na poliftowe.

Witam pisałem wcześniej ale bez odpowiedzi :( czy jest ktoś w stanie pomóc rozkodować moje radio nawigacje oryginalną z alfy 159 ? Proszę pisać na priv

Orientuje się ktoś może czy dzięki AAWireless można pościć jakiś film np. z Netflixa lub YouTube?

Na androida jest apka ale raczej nie radzi dobie bez dotykowego ekranu, mozna ugrzeznac w menu i trzeba rozlaczac sie zeby wyjsc. No chyba ze pilot na bt. Nazwy nie pamietam, ktos pewnie podpowie

Na starszym androidzie jest AAAD (Android Auto Apps Downloader) z którego wystarczy zainstalować Fermata Auto. Można wtedy odpalić YouTube lub cokolwiek z www. (np. CDA).
Ale nie działa z nowymi wersjami androida.

Amortyzatory
Powrót