Przecież to już było w autach FCA 10 lat temu. Widocznie "się im zapomniało".
Przecież to już było w autach FCA 10 lat temu. Widocznie "się im zapomniało".
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Mozę warto przypomnieć się z tak oczywistą i potrzebną sprawą. Jak siedzę w Q praktycznie na podłodze w tych fotelach sparco to trudno się nawet podnieść żeby zobaczyć krawężnik ( w ruchu miejskim nie ma czasu na przrestawianie lusterka ) a przecież Q jest szersze z przodu niż z tyłu a felgi są piękne jak są nieporysowane![]()
to mały update ode mnie - gdybyście zastanawiali się, co się stanie, kiedy przy zamkniętym samochodzie otworzycie sam bagażnik i niechcący wrzucicie do środka kluczyk (np wraz z wkładaną torbą), to auto zamiga światłami, piśnie i otworzy bagażnik. Nie w każdym samochodzie tak to działa, więc może warto o tym wspomnieć![]()
Też mam pewien trick na skrzypiące elementy w samochodzie. Na kierownicy po prawej stronie lub gałką na konsoli podkręcam muzykę. Działa rewelacyjnie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dotyczą
Niestety aby przestawić ustawienie z M1 na M3 trzeba się chyba zatrzymać, ale jak się chce zrobić parkowanie w kopertę to generalnie trzeba się zatrzymać więc spoko.
Najważniejsze że nie trzeba ciągle lusterek ustawiać wystarczy raz zaprogramować dwa zapisy w pamięci i trzymają zapamiętane położenie
- - - Updated - - -
To działa z pozostawionym kluczem w bagażniku i we wnętrzu kabiny tzn. nie ma możliwości zaryglowania zamków z kluczem w aucie.
Tak BTW warto wiedzieć o ryzykach związanych z kluczem zbliżeniowym to niestety dotyczy także Giulii
https://niebezpiecznik.pl/post/80-zl...samochod/?more
Odnośnie dezaktywacji ASR przypadkiem trafiłem na coś takiego:
Ktoś może już próbował takich kombinacji?Try this: you sit in the car with the ignition on car not running, press brake pedal once the accelerator 3 times and the light comes on the dash and the ASR is deactivated. Only problem is with the light on the car won't go in to the D mode on the DNA settings
Niestety sam jeszcze nie dorobiłem się Giulii, więc nie jestem w stanie sprawdzić czy faktycznie coś jest na rzeczy.
W BMW jest wybór ustawienia lusterka przy wstecznym i w ogóle nie używam opcji opuszczania lustra na krawężnik - więc w Stelvio mi to pasuje, że się nie rusza.