jak wymienisz przyciski na kierownicy i przeprogramujesz proxi to takwiem, nie taką odpowiedź chciałeś usłyszeć, no ale jak bardzo nie lubisz to się da.
tak, jest niedopracowane, ale i tak uważam że lepiej jest mieć ACC niż zwykły CC. Ja na autostradach od razu zaczynam przysypiać, często dochodzi zmęczenie, noc itp. ACC traktuję jako pomoc, coś co najpewniej gdybym popełnił błąd uratuje tyłek mi i rodzinie.
W normalnej jeździe często poprawiam ACC zawczasu dociskając trochę gaz (żeby nie zaczął hamować za autami zbyt daleko od nich). Mimo wad, chwalę sobie i polecam.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Dzięki Leszek. W tej sytuacji szkoda mojego zachodu.
W trasie radzę sobie podobnie do Ciebie, tj. przytrzymuję pedał gazu, aby utrzymać prędkość zadaną na tempomacie, chociaż niekiedy zdarza się jeszcze, że radar reaguje szybciej ode mnie. Zapewne jest to przyzwyczajenie nabyte w poprzednim samochodzie, w którym jadąc prawym pasem z włączonym tempomatem i będąc wyprzedzanym przez samochód poruszający się lewym pasem mogłem szybko ocenić czy odległość między mną a poprzedzającym samochodem jest wystarczająco duża, aby przepuścić wyprzedzający mnie samochód bez konieczności hamowania.
Posiadam Stelvio B-Tech nówka 200km przebiegu. Tempomat w trasie działa ok, samochód sam hamuje i jest wszystko zrozumiałe. Czy mógłby ktoś opisać jak działa tempomat adaptacyjny w korku ??? W dzisiejszych czasach trudno o korek
jakieś plusy
ale jak to się ustawia??? Dzięki za pomoc.
Kiedy jedziesz za kimś i tempomat to łapie to sam zatrzyma samochód a tempomat pozostanie wciąż aktywny (zielony symbol). Kiedy postój będzie dłuższy niż ~2 sekundy to samochód sam nie wznowi jazdy - wtedy musisz albo wcisnąć na kierownicy Res (Resume) lub nacisnąć pedał gazu aby dać sygnał do jazdy.
Tempomatu adaptacyjnego nie włączysz podczas postoju tj. jeśli wcześniej nie jechałeś z tempomatem w stanie aktywnym (zielony) lub nieaktywnym (biały symbol). Samochód musi być choć w minimalnym ruchu aby aktywować i ustawić prędkość.
nie ma tego w instrukcji?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.