[Giulia] Akcesoria Giulia

• Autor wątku Autor wątku osy4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

osy4

Nowy
Auto
Giulia Q
Czy jest jakiś sklep online z akcesoriami do Giulii. Oprócz mopar ciężko coś znaleźć a tam nic nie ma, w każdym razie nie da się nić kupić. Na Allegro też posucha.

U Chińczyka na e-bay-u są ciekawe rzeczy, nie wiadomo jak z jakością. Za dziesięć dni wszystko będzie wiadomo gdyż mój Kolega kupił kilka drobnych gadżetów dla oceny przydatności do "spożycia".

ja zamowilem kilka rzeczy z ali. Miedzy innymi carbony na lusterka, sa ok, ale nie idealnie dopasowane. Jest duzo karbonowych wstawek i nakladek chromowanych do srodka auta.

No właśnie chodzi (w szczególności) o chromowane nakładki na gałki i akcesoria wewnętrzne. Jak przyjdą, obejrzę i poinformuję co do jakości.

No właśnie chodzi (w szczególności) o chromowane nakładki na gałki i akcesoria wewnętrzne. Jak przyjdą, obejrzę i poinformuję co do jakości.

Ja to właśnie mam. Założyłem na pokrętła klimy, radia i trybów jazdy. Wszystko fajnie oprócz trybów - nakładka (przyjajmniej moja) nie pasuje za dobrze - odstaje od pokrętła.

Dodatkowo, co mogę polecić, to uchwyt na telefon - szukałem różnych rozwiązań i znalazłem coś genialnego w swojej prostocie - uchwyt na magnes przyklejony do nieaktywnej częsci wyślwietlacza:
IMG_1045.jpg

ja zamowilem kilka rzeczy z ali. Miedzy innymi carbony na lusterka, sa ok, ale nie idealnie dopasowane. Jest duzo karbonowych wstawek i nakladek chromowanych do srodka auta.
Właśnie takie carbonowe wstawki mnie interesują. Q ma ich wiele ale przyoszczędzili na lusterkach , listwach progowych, drążku od ZF, i co mnie najbardziej boli wizualnie i estetycznie to te chamskie tanie palstiki we wlotach na masce i błotnikach. tam powinien być czysty carbon jak dodatki w środku i spoiler przedni i tylny.
Znalazłem taką polską firmę: www.dexcraft.pl (zakładka "Współpraca" ) . Według opisu są chętni do współpracy. Może grupowe zamówienie na pewne rzeczy pozwoliłoby nam cieszyć się własnymi prawdziwie carbonowymi dodatkami. Co najważniejsze i taka mam nadzieję będą idealnie pasowały i super wyglądały a może cena będzie dużo atrakcyjniejsza niż na mopar.

W temacie akcesoriów. Zamontowałem belki bagażnika dachowego thule. Nie pytajcie ile kosztował bo to część dealu z salonem i nie znam ceny.
251.jpg
252.jpg
253.jpg
254.jpg
255.jpg
256.jpg
257.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Opcja fajna, trochę dziwnie wygląda.. a masz jakiś bagażnik bachowy czy na rowery. Bo patrzyłem też taka opcje plus bagażnik dachowy bo trochę za mało miejsca w bagazniku.

- - - Updated - - -

Dasz jakieś foto jak to wygląda . Dzieki

https://www.italo-welt.de/Alfa-Romeo-Giulia-Spoiler-Co
Tutaj jest trochę akcesoriów z carbonu. Mogę tam spytać o rabat bo to akurat znajomi z niemieckiego forum.

Zapytaj o rabat bo ceny wyższe niż na mopar plus przesyłka, ale chociaż są :)

Ciekawe imitacje karbonu są na Ali. Niektóre rzeczy rozbawiają :). Ale ceny są niskie pewnie tak jak jakość. Ciekawe ile kosztowały by nakładki carbonowe na lusterka gdybyśmy zamowili np 50szt czyli dla dużej grupy w http://www.dexcraft.pl/. Co wy na to?? Kto byłby chętny?? Nakładka na lewarek AT byłby tez super :)

Opcja fajna, trochę dziwnie wygląda.. a masz jakiś bagażnik bachowy czy na rowery. Bo patrzyłem też taka opcje plus bagażnik dachowy bo trochę za mało miejsca w bagazniku.

- - - Updated - - -

Dasz jakieś foto jak to wygląda . Dzieki

271.jpg
272.jpg

Jak widać trochę brakuje przy rancie i wystaje w moim przypadku biały lakier.
273.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ostatnia edycja:
Fajnie te lusterka wyglądają :). Ja mam czarny wiec nie będzie widać. To jest plastik oklejony jakąś folią ? Z kąt i jaka była cena z przesyłką?

Fajnie te lusterka wyglądają :). Ja mam czarny wiec nie będzie widać. To jest plastik oklejony jakąś folią ? Z kąt i jaka była cena z przesyłką?

A stąd:
Look what I found on AliExpress
http://s.aliexpress.com/nmAjaauy

To jest naprawdę włókno węglowe, bo musiałem delikatnie przyciąć w jednym miejscu i się kruszyło jak szkło.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Takie coś. DSC_0354.jpgDSC_0355.jpgDSC_0356.jpgDSC_0357.jpgDSC_0358.jpgDSC_0359.jpg

osłony głośniczków drzwi tylnich należy wyprofilować ( dopasować) do pierwotnej osłony. Nakładka na wylot powietrza ma lekkie niedopasowanie.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót