[Giulia] Wyłączenie start/stop

Mam prośbę do kolektów którzy kupili już/kupują o feedback na priv jak działa sklep, czy dostajecie powiadomienia na email (wiem, ode mnie teraz tylko przyjęcie zamówienia i ew jeśli coś ręcznie wyślę zmianę statusu, automat na resztę jeszcze nieodpalony - będzie wkrótce), czy były jakieś problemy, może sugestie, również jakieś wrażenie co do produktu, opakowania, instrukcji - cokolwiek zwróciło Waszą uwagę że mogłoby być inaczej, lepiej itp. Z góry dzięki.
Ja swojej wiadomości ze sklepu musiałem szukać w folderze spamowym (konto [MENTION=34088]Gmail[/MENTION])

to jest niestety temat dziwny. wszyscy klienci ktorzy maja maile na gmail tego doswiadczaja. sprawdzalem wysylke maila ze sklepu na konto testowe dla oceny spamu wygenerowane na mail-tester.com i dostaje rating 9/10 i ogolnie praktycznie wszystko tip-top. nie mam pojecia czemu gmail mnie nie lubi. mam nadzieje ze jak zaczna ludzie oznaczac moje maile jako nie-spam (pewnie musieliby to robic albo na webowym kliencie poczty, albo moze apce poczta gmail) to gmail sie kapnie ze jestem OK.

z ciekawosci, dostawaliscie maile od imoje/ING co platnosci zy tez ladowaly w spamie? jeden kolega pisal ze nie dostal i mu dosylalem linka jak nie udala sie platnosc (problemy z tokenem do konta ktorych stale doswiadcza w necie), ja natomiast w swoich testach dostaje takie maile od ING z linkiem do ponowienia platnosci. moze gmail tez nie lubi ING ?

W sb odwiedziłem stuff4car w Bielsku Białej, instalacja wyłącznika start/ stop przeprowadzona przez samego epsonixa zajęłą może 3 min. wraz z wjazdem do garażu :) Profesjonalne podejście i jeszcze kawę dostałem!!
Poza tym ogarnął mi kilka innych spraw o których w innym wątku... Polecam szczerze!!

zrobiłem, przetestowałem, dopracowałem swoja wersję wyłączania S&S. zrobiłem trochę inaczej niż gość z eBaya, 4 kable bo dodatkowy pod kontrolę pod diodę LED (np w mojej Giulii jak wyłączę na chwilkę samochód to pamieta, goscia rozwiązanie wtedy włączy S&S - ja robię kontrolę i jeśli nie potrzeba to nie symuluję naciśnięcia przycisku). Da się zdeaktywować itp. Po przeprogramowaniu kończy we wprogramowanym stanie. Do tego zrobiłem to jako adapter wpinany pomiędzy panel świateł a wiązkę auta. Tu prezentacja jeszcze wersji beta z pierwszych testów:

https://photos.app.goo.gl/JgrybWLBoJ64jHNw6

zastanawiam się teraz czy byli by chętni i o jakiej cenie mówimy jako akceptowalnej. trzeba pamiętać że jest to niszowy rynek, i na pewno poniżej 120 nie moze to kosztować jeśli to ma być produkt skończony,zrobiony profesjonalnie a nie byle co. nie interesuje mnie kilka sztuk sprzedanych/drobnica - jeśli mam z tym robić to jako normalny business, czyli dedykowana/zgrabna obudowa, dedykowane PCB, zlecenie lutowania/testowania technikowi (nie mam czasu z tym robić sam) i sprzedaż przez sklep internetowy. Najchętniej chciałbym zrobić to jako gotowy adapter wpinany pomiędzy wiązki, tak jak teraz mam w swoim prototypie, tyle że nie miałem odpowiedniej wtyczki, więc wpięte są tylko złącza a zabezpieczone trytytką żeby się nie wysunęły - produkt docelowy to musiałyby mieć złącza (które może zleciłbym do wykonania przynajmniej w oparciu o jakiś standardowy komponent wtyków jakie teraz używam - takie rozwiązanie to jednak koszt i projekt (obie wtyczki) nie wiem czy chętnych by to interesowało, i ile by to podrożyło produkt. Mógłbym też robić wersję prostą z 4 kablami wpinanymi w wiązkę lutowanie bądź szybkozłączki (bądż 3 kable- w programie mogę wyłączyć kontrolę LEDa, też to zrobić programowalne).
Proszę o komentarze tu na forum. Pojedynczych sztuk nie wykonam - jak pisałem nie mam czasu. Montaż prosty, ale też raczej nie będę się w to bawił - w razie czego jakby ruszył business, to zgadam się z kilkoma warsztatami w Polsce żeby się tym zajmowali.

Urządzenie zamontowane i działa zgodnie z oczekiwaniami. Montaż istotnie bardzo prosty, dodana łyzeczka do opon rowerowych to świetny pomysł i juz ma zastosowanie w pakiecie rowerowym "I" pomocy.
Ogólnie zewnetrzne wrażenia organoleptyczne - widać porządnie wykonane, plastik w dotyku porządny i wtyczki tez nie syfiaste jak u chińczyków zwykle bywa.
Czekam na coś do wyciszenia różnych alarmów, których najnizsze poziomy i tak są denerwująco głośne i inaczej niz z poziomu radia nie mozna z tym nic zrobic.

Dezaktywator SS zamontowany, sprzęt profeska a montaż banalnie prosty. Już zapomniałem o funkcji S&S tak że polecam wszystkim którym to uprzykrza jazdę.

dzięki za miłe słowa, starałem się zeby było tip-top i plug&play.

daję znać że na rynek USA niektóre auta potrzebują ciut zmodyfikowanej wersji - następna produkcja będzie takich które obsłużą wszystkie auta, a te obecne można przerobić więc tragedii nie ma. Problem wynikł stąd że w USA dodali jeszcze jedną linie do sterowania SS, z tym że nie ma jej narysowanej na żadnym schemacie - mam 11 schematów ze SS z eLearna i jakiegoś innego programu od dealera, dla wersji USA Giulii/Stelvio/2.0/Q, do tego dla UK, dla EU, różne roczniki i tam nigdzie nie ma tej linii (a na jednym nawet nie ma wyłącznika w miejscu schematu gdzie na innch jest!). Panele w EU też w żadnym roczniku czy wersji nie mają pinu tam obsadzonego. No i tak FCA rzuca człowiekowi kłody pod nogi brakami w schematach i wymyślaniem na US innych wariantów.
Narazie moje statystyki są 50% szans na no problem w autach z USA - 1 user 2017 Giulia Ti USA działa obecna wersja, 1 user 2017 Giulia Q USA nie działa (auta wyprodukowane w odstępie mniej niż miesiąca, mają te same panele i oba dodatkową linię SS) - musiałem zrobić modyfikację, ale to nie problem. Myślę że tu nowszy firmware mógł powodować że działa już z pominięciem tej linii (unifikacja firmwarów z wersjami EU?)
W razie czego przy zamawianiu dajcie znać, zanim nie wyprzeda się obecny batch w EU nie upgraduje wszystkich całość produkcji jest w pudełkach, potestowana, popakowana itp a jak mam co robić innego. Póki co na USA przygotowuję tylko trochę egzemplarzy z modem (mam zamówienie na 20szt od dystrybutora)

No i zapraszam do kupowania, gdzie tych 25 którzy tak się zapisywali? z tej listy to chyba 7 kupiło. Kod rabatowy wiecznie działał nie będzie :)

[MENTION=20089]epsonix[/MENTION], ja kupię na pewno jak tylko moje Stelvio dotrze do Polski. Produkcja rusza za 2 tygodnie :)

No i zapraszam do kupowania, gdzie tych 25 którzy tak się zapisywali? z tej listy to chyba 7 kupiło. Kod rabatowy wiecznie działał nie będzie :)

Muszę przyznać, że taka informacja to trochę smutna sprawa, zwłaszcza gdy ktoś się angażuje i wykonuje naprawdę dobry produkt - nie spotkałem do tej pory czegoś podobnego p&p w innych samochodach.
Skoro po rozpoczęciu wątku był tak duży entuzjazm, to co się wydarzyło po ukończeniu projektu, czy to taka nasza narodowa przypadłość skoro 70% deklarujących nagle przestaje być zainteresowanych.
Bądźmy poważni i jeżeli składamy jakąś deklarację to ją dotrzymajmy, dla osoby która angażuje swój czas i tworzy coś pożytecznego to raczej nie jest impuls do tworzenia nowych ciekawych rzeczy.

Wracam z urlopu w niedzielę i zgodnie z deklaracją nabywam deaktywator SS. Możesz nawet już zapakować. Tak jak pisałem na priv.

Dziękuję wszystkim którzy kupili dezaktywator a jeszcze tym bardziej tym (duża część z Was) którzy wysłali komentarze odnośnie działania sklepu, sugestie itp. Kilka poprawek już jest dzięki Wam, wkrótce będzie rozwiązana sprawa kwalifikowania maili jako spam np na gmailu, już wie gość od strony w czym problem, działa właśnie (niestety przez to uruchomienie sklepu na EU się znów przesuwa).

Paczka dotarła, wszystko sprawnie, bardzo dobrze jakościowo. Instalacja plug&play w 2 minuty i zapominamy o S&S. Polecam :)

Dziękuję wszystkim którzy kupili dezaktywator a jeszcze tym bardziej tym (duża część z Was) którzy wysłali komentarze odnośnie działania sklepu, sugestie itp. Kilka poprawek już jest dzięki Wam, wkrótce będzie rozwiązana sprawa kwalifikowania maili jako spam np na gmailu, już wie gość od strony w czym problem, działa właśnie (niestety przez to uruchomienie sklepu na EU się znów przesuwa).
Może jakiś fanpage na Facebook.. sporo osoba nie zaglada na fora.. ;) Ja muszę w końcu zamówić:D nie mogę się ogarnąć ostatnio:/

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Ja już również od pół godziny nie mam kłopotu z zapominaniem wyłączania SS. Produkt wykonany wzorcowo, tak samo zapakowany. Czekam na kolejne propozycje. Może jakiś przełącznik DNA-R własnego pomysłu i konstrukcji. Może być na wymianę za zdemontowany oryginał.

to samo potwierdzam- pełna profeska! moduł wykonanie opakowanie - niech się inni uczą jak ma to wyglądać!

Może jakiś fanpage na Facebook.. sporo osoba nie zaglada na fora.. ;) Ja muszę w końcu zamówić:D nie mogę się ogarnąć ostatnio:/

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
dojdziemy i fo tego, lista priorytetow jest dluga a na fb potrzebuje dodatkowy czas, ktorego teraz bie mam (spie po 4-5h od miesiąca)

- - - Updated - - -

Ja już również od pół godziny nie mam kłopotu z zapominaniem wyłączania SS. Produkt wykonany wzorcowo, tak samo zapakowany. Czekam na kolejne propozycje. Może jakiś przełącznik DNA-R własnego pomysłu i konstrukcji. Może być na wymianę za zdemontowany oryginał.

co masz na mysli jesli chodzi o przełącznik? jednemu koledze przerobilem zwykly dna na taki ze race jest po nacisnieciu w miejscu gdzie jest przycisk od amortyzatorow - imho wygodniejsze to jest choc wyklucza auta z amortyzatorami regulowanymi. cos takiego czy cos bardziej customowego masz na mysli?

- - - Updated - - -

pozostalym kolegom dziekuje za cieple słowa i ciesze ze ze wszystko pasuje.

Amortyzatory
Powrót