[Giulia] Wyłączenie start/stop

MiLykie

Nowy
Auto
Fiat Palio & Julka 1.4 MA
Mam krótkie pytanko do praktyków - użytkowników Giulii (powiedzmy, że 200 KM w AT8, chociaż to pewnie bez znaczenia).

Czy można na stałe wyłączyć Start & Stop? Przeczytałem instrukcję i nie jest tam to jasno napisane. Czy jest to samo co było w pierwszej serii Julek, że można wyłączyć ręcznie, ale po restarcie silnika wraca do ustawienia "on"? :confused:

Po wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu należy ponownie wyłączyć Start & Stop, samochód nie zapamiętuje tego ustawienia.

Ostatnia edycja:
Dzięki... :( Czyli pewnie dopiero po lifcie, jak w Giulieccie, naprawią to, aby zapamiętywało...

Można zamontować przekaźnik. Będę w niedalekiej przyszłości wykonywał taki moduł, będzie wyłączał S&S w trybie D

A jak głębokie ingerencje w plastiki będą konieczne, czy bez rozmontowywania niczego da się?

Można zamontować przekaźnik. Będę w niedalekiej przyszłości wykonywał taki moduł, będzie wyłączał S&S w trybie D

a nie można prościej, aby wyłączał te bzdure w każdym trybie? :) bez skomplikowanych modułów? :)
gdybyś jeszcze znalazł sposób na wyłączenie abs i kontroli trakcji "z przycisku" byłoby cudnie :)

Ingerencja minimalna, zresztą widzę ze są takie układy dostępne np na Alle. Pod hasłem start & stop wyłącznik lub killer. I chyba, raczej na pewno lepsze rozwiązanie o tego które planowałem wykonać na przekaźniku czasowym.

Ostatnia edycja:
A działają jakieś proste triki z kabelkiem przy akumulatorze, albo coś podobnego, wzorem Giulietty?

A nie można zmienić softu tak aby po dezaktywacji nie aktywował się samoczynnie przy każdym odpaleniu na nowo. Skoro można wyłączyć czujniki na stałe to to tez. Chyba ze normy spalin wtedy zostałyby przekroczone :)

A nie można zmienić softu tak aby po dezaktywacji nie aktywował się samoczynnie przy każdym odpaleniu na nowo. Skoro można wyłączyć czujniki na stałe to to tez. Chyba ze normy spalin wtedy zostałyby przekroczone :)

właśnie Ci odpisałem w innym temacie. Jak zadzwoniłem, do gościa co robi Audi i inne WAGi o wyłączenie start-stop w Leonie, to powiedział 30min roboty. Może w kompie Giulii trzeba będzie dłużej pogrzebać ale podjadę niech zgrają soft i szukają.

właśnie Ci odpisałem w innym temacie. Jak zadzwoniłem, do gościa co robi Audi i inne WAGi o wyłączenie start-stop w Leonie, to powiedział 30min roboty. Może w kompie Giulii trzeba będzie dłużej pogrzebać ale podjadę niech zgrają soft i szukają.

Czy masz już jakieś wieści? Z chęcią wybaczyłbym na stałe tego psuja silnikowego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Czy masz już jakieś wieści? Z chęcią wyłączyłbym na stałe tego psuja silnikowego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jadę w przyszłym tygodniu do PP-Performance na hamowanie i od razu zapytam jak temat wyglada u nich.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jak shamujesz Q wrzuć odczyty. Ciekawe jak trzymają parametry ??

Jak shamujesz Q wrzuć odczyty. Ciekawe jak trzymają parametry ??

nie mogę teraz tego znaleźć, ale gdzieś w odpowiedzi na shitstorm po ukazaniu się artykułach o rzekomo zaniżonej mocy, był gdzieś tekst z punktami jak powinno się właściwie to auto hamować.

żeby się kolega nie zdziwił jak kreski wyjdą, bo pomiar był do bani :P

Dokładnie, trzeba prowadzić Giulie w tryb hamowni, bo inaczej ECU wykrywa anomalie i obcina moc.

Ostatnia edycja:
Moduł wyłączania S&S to koszt 50-70 zł i 10 minut pracy. Wkrótce ( jak nie zaśmiecicie tematu ) wrzucę opis.

Znajomy robił to samo w hondzie u gości z Księżyna koło Białegostoku, też nie trwało to długo ale w oprogramowaniu musieli pogrzebać. Tak czy inaczej operacja niezbędna przy jeździe po mieście, to ustrojstwo mu po kilkadziesiąt razy dziennie potrafiło auto gasić i odpalać. Tego żaden akumulator nie udźwignie, ciekawe jestem gdzie tu niby oszczędność.

Mam A4 w dieslu z 2010r. Auto 7 lat, jestem pierwszym właścicielem, 2.0 143KM, przelot około 150kkm przeważnie w mieście z s&s. Akumulator oryginalny. Rozrusznik oryginalny. Stan bardzo dobry. Te systemu już nie są prowizorka chociaż wnerwiaja strasznie. W Audi S3 tego nie miałem wyłączone na stałe :)

Amortyzatory
Powrót