[Giulia] Jaki interfejs diagnostyczny nabyć?

makaronek

Nowy
Auto
Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0
Dzisiaj pokazała się kontrolka check engine - coś mi się wydaje, że nie ostatni raz - jeśli się powtórzy będę oczywiście ponownie odwiedzał serwis, ale nie chciałbym np. tkwić w kontrolce na jakimś wyjeździe.
Myślę o nabyciu jakiegoś interfejsu - może być od Chińczyków - pytanie czego szukać?

- najlepiej BT (mam akurat ajfona ale może kupie note 8)
- żeby był w stanie diagnozować wszystko z poduszkami, silnikiem etc i kasować błędy
- nie interesują mnie auta azjatyckie (ale kto wie co będzie za 3 lata i nie chciałbym wtedy go musieć zmieniać na nowy)

Możecie coś polecić z Ali albo od lokalnych dostawców?
Co tam się instaluje? ciągle w modzie jest FES? (używałem w alfie 147)

Miałem spokój z interfejsami od 4 lat, odkąd sprzedałem 147kę.... niestety widzę że powrót do włoskiego auta oznacza konieczność zakupu diagnostyki....

Z obecnie sprzedawanej włoszczyzny tylko Giulia w benzynie ma problem z checkiem więc ostatnie zdanie trochę zbyt ogólne:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja mam gdzieś interfejs pod ODB ten icar, musze poszukac, sprawdze czy działa z Julką. Miał pomiar przyspieszenia to się może pobawie :) zupełnie o tym zapomniałem.

Ale do czytania błędów każdy jeden na BT zadziała.

Z obecnie sprzedawanej włoszczyzny tylko Giulia w benzynie ma problem z checkiem więc ostatnie zdanie trochę zbyt ogólne:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

to prawda, zagalopowalem sie - przepraszam :)
mam giuliette veloce i faktycznie elektro/binarnie nie mam zastrzeżeń :)

Dzisiaj pokazała się kontrolka check engine - coś mi się wydaje, że nie ostatni raz - jeśli się powtórzy będę oczywiście ponownie odwiedzał serwis, ale nie chciałbym np. tkwić w kontrolce na jakimś wyjeździe.
Myślę o nabyciu jakiegoś interfejsu - może być od Chińczyków - pytanie czego szukać?

- najlepiej BT (mam akurat ajfona ale może kupie note 8)
- żeby był w stanie diagnozować wszystko z poduszkami, silnikiem etc i kasować błędy
- nie interesują mnie auta azjatyckie (ale kto wie co będzie za 3 lata i nie chciałbym wtedy go musieć zmieniać na nowy)

Możecie coś polecić z Ali albo od lokalnych dostawców?
Co tam się instaluje? ciągle w modzie jest FES? (używałem w alfie 147)

Miałem spokój z interfejsami od 4 lat, odkąd sprzedałem 147kę.... niestety widzę że powrót do włoskiego auta oznacza konieczność zakupu diagnostyki....

już się zepsuła?? ;)

ciężko powiedzieć - choć nie ma tu pozytywnego rozwiązania. Albo się nie zepsuła i sieje głupimi błędami, albo się faktycznie zepsuła (i do tego robi to nieregularnie i nie wiadomo czemu) i nie wiadomo dlaczego błąd sam znika... ;)
Natomiast szczerze mówiąc zapomniałem już jak to jest zjeżdżać na pobocze i stać jak debil z otwartą maską ;) w aucie za prawie cwierc banki ;)

dobra... kupilem jakis ds150e z BT, ponoc jest spoko
wiec jakby byl spoko i ktos potrzebowal, to za miesiac bede mial ;)

Ostatnia edycja:
A te ds150 z jakim programem?

Na dzień dzisiejszy torque obd2 i face WiFi Już wkrótce ALFOBD

Mam Vgate i program AlfaOBD działa prawidłowo.

To jest prosty interfejs do czytania kodów błędów i sprawdzania podstawowych parametrów. A AlfaODB nazywa się tak, bo ma słownik kodów nie ogólny a do Alfy a robi to samo. Są jednak kody, których żaden interfejs ELM327 nie skasuje.

Mi się przypomniało, że mam Vgate i SDProg kiedyś zakupiony. Ma opcję mierzenia przyspieszenia :)

A co maja w serwisach ze mogą kasować i kodować wszystko? Ma to jakas nazwę i można to kupić w postaci programu? Kości musi być ta sama nie ma alternatywy. Może gdzieś na włoskich forach można coś znaleść? Nie wierze ze nie ma :)

To może uda się zakodować kilka rzeczy jak lusterko na wstecznym czy Drive po jednym pociągnięciu lewarka ze wstecznego bez guzika. Teraz jest dwa razy na początku N a później D a w BMW gdzie mam ZF jest raz bez niczego. To naprawdę ułatwia życie i poprawia manewrowanie. A i jeszcze jadą sprawę może da się zakodować. Automatyczne włączenie świateł mijania jak pada deszcz i włączają się wycieraczki.

Ja z R jednym ruchem włączam D. Możesz D włączać łopatką +

To już Ci pisałem, przycisk z tylu i z R jest D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Amortyzatory
Powrót