Powiedz lepiej po czym to tak się zepsuło. Po jakimś środku czyszczącym?
Powiedz lepiej po czym to tak się zepsuło. Po jakimś środku czyszczącym?
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Ok Pytam bo są czasem chemikalia co reagują z plastikiem ale ciężko spotkać taką sytuację w kosmetykach samochodowych.
Jeśli jednak by się okazało, że po jakimś konkretnym to warto wiedzieć
Np kupiłem kiedyś ręcznik papierowy z jakimiś zielonymi kwiatkami. Przetarłem plastikowy fotelik (do jedzenia) dziecka wcześniej spryskując uniwersalnym płynem do powierzchni. Na plastiku została zielona farba z kwiatków. Rozpuściła się pod wpływem płynu i weszła w plastik.
Może u ciebie była podobna sytuacja.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Byłem wczoraj w ASO w Bielsku-Białej.
Naprawiono mi mechanizm składania prawej części tylnego oparcia (nie działało od nowości) oraz... postanowiono wymienić przekładnię kierowniczą (w związku z opisywaną przeze mnie wcześniej przypadłością). Mam nadzieję, że mechanik dobrze to zdiagnozował...
wrzucam poradę do usterek,
dość średnio zamykał mi się bagażnik, odskakiwał, trzeba było użyć dużo siły;
przy ostatniej wizycie w serwisie wymieniono mi odboje, które są obecnie inne niż początkowo, pewnie zauważyli problem i je poprawili;
lepiej można teraz wyregulować klapę - zamyka się normalnie.
Dzisiaj kolejna niespodzianka... wyskoczył check engine po odpaleniu i chyba się jakiś tryb awaryjny załączył bo brak mocy, po wciśnięciu gazu powolne przyspieszanie i słabe wkręcanie na obroty. Dalej nie jechałem. Telefon do serwisu i decyzja o wezwaniu assistance i auto na lawecie do serwisu. Dam znać co powiedzą jutro.
Ja nie wiem, ale czy inne marki też tak mają? Dlaczego w Alfie nie proponują choćby w opcji asystenta doświetlenia lawety?
Rano odpalił i było wszystko ok. Po południu podjechałem na 10 minut do domu i potem jak odpaliłem to błąd wyskoczył wiec to raczej nie gryzoń.
Zobaczymy co powiedzą jak podłączą pod kompa.
Daj znać co wyjdzie, jeżeli później odpalił to właśnie przewody raczej nie, ale powiem Wam, że np. w koncernie VAG, od jakiegoś czasu z wymogów ekologicznych do produkcji wężyków gumowych używają bodajże tłuszczu zwierzęcego i gryzonie po prostu mają jobla na punkcie tych przewodów gumowych i bardzo często dochodzi właśnie do przegryzień![]()