byłem w Łodzi (w Starowej), u Zasady,
pytałem o soft z easy entry (alfa z 2016)
otrzymałem informację, że w nowszych autach jest radio z innym hardwarem i prawdopodobnie aktualizacja softu na starszym radio nie pomoże, żeby np. dograć wyłączenie odjeżdzania foteli, które jest w standardzie (spróbują, ale nie obiecują) - jeszcze nie znam efektu, latam pomidorowym jeepem ;-)
Ależ to proste, lepiej nie ruszać jak coś działa bo się wysypie. Czy oni nie mogą dać tym informatykom odpowiedzialnym za oprogramowanie samochodu tych Giulii do jazdy? Niech sobie każdy wgrywa komplet softu i sprawdza na sobie - potem będą mieli większe parcie na sprawdzanie i usuwanie błędów. Tylko, że to kosztuje a testowanie na Klientach FCA nie nie kosztuje, jak im się wydaje. Nie wiem czy to bardziej mentalność włoska czy może amerykańska.
Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL
polecam przeczytać moją historię:
http://www.forum.alfaholicy.org/giul..._stacyjki.html
firmware radia nie pomoże, to jest gdzie indziej aktywowane, ale ani w Witechu ani w MES tego nie ma. może ktoś kiedyś wyczai i dojdzie np do MESa? Wspominałem o tym koledze autora MESa, miał mu przekazać z listą 6 innych życzeń dla Giulii/Stelvio
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Moja Giulia już 3 tydzień stoi w serwisie. Powód: Cichutkie metaliczne stukanie na wolnych obrotach. Pierwszy strzał to multiair/łańcuch rozrządu. FCA kazało wymienić rozrząd. Pudło - po wymianie nic się nie zmieniło. Drugie podejrzenie - panewka. W poniedziałek mają ściągnąć miskę i je sprawdzić. Jak diagnoza będzie trafna to wymiana silnika -.-
Na zimnym czy ciepłym?
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Jaki masz przebieg ? Ja bym sobie nie dał rozbierać silnika bo szansa na panewkę jest żadna, to nie Twinspark![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wydaje mi się, że około 25k. Ogólnie są słabo słyszalne. Ale bardzo dobrze je słychać jak się jest w zamkniętym pomieszczeniu. Ja to usłyszałem jak przejeżdżałem przez bramę zakładu i miałem otwartą szybę. Wróciłem do Polski na wymianę oleju i zgłosiłem to przy okazji w ASO. Z tego co mi mówili, to na serwisie nic nie słyszeli, ale jak wyjechali na pole już usłyszeli i auto zostało u nich. Nie mam nagrania. I szybko to zgłosiłem to nie wiem czy by się nasiliło. Bedę updatował. Najbardziej wkurza to, że płacę za sportowe auto a teraz jeżdze Jeepem Renagatem 1.3 -.-