Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Mówiłem ci, zalej inny olej niż selenia. Zaraz pewnie ci tu napiszą ze multiair do wymiany [emoji16]
Ja przy ~37tkn miałem nierowna pracę i szarpanie silnika przez pierwsze 500m jazdy. Wymienilem swiece, zalałem coś do czyszczenia wtrysków z LM, przerzuciłem się na 98 i zmieniłem olej razem z płukanka + ar9100. Aktualnie 50tkm i ani razu się nie powtórzyło. Zalałem olej shell 0w30 c2/c3 teraz będę przechodził na amsoil za sugestia kolegi Toma by uchronić się przed LSPI.
Wypadanie zaplonow to raczej standard w Giulii, za bardzo sie nie przejmowalem jak sobie " kaszlna" , ale u mnie nie chodzil przez moment na wszystkie cylindry i to zaniepokoilo. Chce wykluczyc wszystko pokolei. Wczoraj wyjezdzilem paliwo do konca i zatankowalem na innej stacji i odziwo dzis zadnych problemow nie bylo, jesli jutro rano auto bedzie chodzilo wporzadku moge domniemiewac, ze cos z paliwem nie halo...Swieczki jutro rowniez zmieniam takze zobaczymy. Dodam, ze auto jest po usunieciu gpf i po programie.[wrzucilem tu zapytanie z ciekawosci czy kto moze jeszcze przerabial temat i sie uporał z tym. Pewnie w kolejnosci swiece pozniej olej bo na wiecej nie mam pomyslu ani podpowiedzi na ten moment ]
Jak to nie masz podpowiedzi ? Kol. kozak wyraźnie napisał, zmień olej. Ja miałem to samo, wymiana Selenii na Selenie nic nie dała, dopiero zmiana oleju na inny pomogła w 100%. Ponad rok mam spokój, a wcześniej na zimnym silniku cały czas wypadanie zapłonów.
A czemu po nocy spędzonej pod chmurką w niskiej temperaturze nie dasz mu szansy sprawdzić i pokazać, czy go coś nie boli włączając tylko zapłon, tylko od razu ciągniesz prądu ile się da z zimnego akumulatora?Panowie szybkie pytanko(choć nie krótkie): w nocy był mrozik u mnie pod Rzeszowem, auto pod chmurką - otwieram auto keyless wsuwając rękę za klamkę, auto się otwiera standardowo, ale jak wcisnąłem pedał hamulca i guzik START ewidentnie nastąpiło jakieś "odcięcie" całkowite napięcia bo wszystko pogasło, a samochód nawet nie spróbował odpalić.
A co to jest "mała pojemność"? Znam osobiście jeden przypadek w silniku 1,4, a drugi z naszego drugiego punktu - w 1,6 i to właśnie z automatem. Sam jestem zdania, że problem był bardziej "internetowo-forumowy" niż powszechny ale ustalmy czy 1,4 lub 1,6 to małe pojemności.
Jeżeli jest rozładowany kompletnie to trzeba taki 12V, albo inteligenty ale z opcją wyboru napięcia ładowania, ale większość tego nie ma
A czemu po nocy spędzonej pod chmurką w niskiej temperaturze nie dasz mu szansy sprawdzić i pokazać, czy go coś nie boli włączając tylko zapłon, tylko od razu ciągniesz prądu ile się da z zimnego akumulatora?
Akumulator też potrzebuje paru sekund "na rozruch" szczególnie, gdy spędził całą noc w ujemnych temperaturach. Do tego przy pierwszym rozruchu po nocy warto sprawdzić, czy wszystkie systemy "już wstały". Zazwyczaj nie ma potrzeby wyłączania świateł, bo one przez swój pobór prądu też wpływają na "rozruch" akumulatora. Te 15-20 sekund na pewno Cię nie zbawi, a przynajmniej wiesz czym startujesz w trasę.Szczerze mówiąc nie wiem. W JTD* tak robiłem wiadomo, bo świeczki, ale w benzynie nie przyszło mi to do głowy. Spróbuję tak robić na światłach w pozycji 0(zero) bo zawsze jeździłem do tej pory w "auto". Pogrzebię też w instrukcji.
Dzięki za sugestię.
Dzięki za info. Ten mój ma guzik mode, który pozwala wybrać tryb 12v, 12v*(zima), 6v, 6v* i 12v (narysowany skuter), ale mimo to nie załapał.
Szczerze mówiąc nie wiem. W JTD* tak robiłem wiadomo, bo świeczki, ale w benzynie nie przyszło mi to do głowy. Spróbuję tak robić na światłach w pozycji 0(zero) bo zawsze jeździłem do tej pory w "auto". Pogrzebię też w instrukcji.
Dzięki za sugestię.
L.
U mnie w instrukcji jest tylko ładowanie w bagażniku. Nic o ładowaniu pod maską nie ma.Pytanie jest takie: jak sobie z tym radzić zimą pod chmurką - ładować go cyklicznie co tydzień (jeżdżę na krótkich odcinkach) - jak go ładować - wg. instrukcji pod maską, czy bezpośrednio w bagażniku?