Wzmocnienie pasa przedniego widać je przez scudetto te krzyżowe![]()
Wzmocnienie pasa przedniego widać je przez scudetto te krzyżowe![]()
to do mnie?
[MENTION=90208]jacekpr[/MENTION] ad "zgrzytów" to nic takiego, to raczej były stuki, takie jakby ktoś robił popcorn pod maską
------
Zabawa w kotka i myszke okazala się owocna - niedokręcona lewa poduszka silnika... dostęp od góry łatwy naprawa chwila. Maciek z Aircars daje rade w doprowadzaniu alf do stanu jak nówka
Wydaje mi się, że to by też tlumaczylo, że odgłosy były również podczas dohamowania przed np spiacym policjantem i następnie po dodaniu gazu (nawet lekko) gdy przeciążenie idzie raz do przodu raz do tyłu. Podobnie podczas zmiany skrętu w lewo czy prawo jest zmiana przeciążenia, a efekt zwiększał się w czasie gdy śruba luzowała się bardziej. W trasie stukanie nie występowało.
Co do magla, to wg speców luz był minimalny i został skasowany i dali roczną gwarancję bez limitu km. To by również tłumaczyło dlaczego po założeniu magla z powrotem stukanie ustąpiło tylko minimalnie. Polecam wam tez Master serwis na modlińskiej w warszawie. Jako jedyni podeszli do sprawy po ludzku i powiedzieli, że naprawa może wynieść niewiele i po 20minutach diagnozy (trzeba im dostarczyć magiel) na miejscu stwierdzili, że warto tylko wymienić smary w maglu i wyregulować poprawnie luz, bo już jakiś niewielki się pojawił. Po 2 godzinach i 200pln miałem przekładnie z powrotem. A i co najważniejsze - twierdzą, że mają komputer diagnostyczny do naszych przekładni, co nie jest takie oczywiste, bo trochę tych warsztatów na Mazowszu i Śląsku obdzwoniłem. Mają ją skatalogowaną jako AR103R i większość części na miejscu, jakby trzeba było coś grubszego robić np. listwe itp. Polecam, gdy ktoś nie będzie chciał szukać używki, bo w naszych autkach było wiele numerów samego magla i podobno nie zawsze pasuje elektronika.
Ostatnio edytowane przez mareckiw ; 14-01-2023 o 22:04
przestaw se na j polski
sterownik silnika/ parametry/ i masz 2 pozycje od góry najpierw masz napiecie a nr dwa - poziom naładowania aku ibs
Też bym sobie sprawdził z ciekawości. Został mi po Giulietcie kabel i MES też gdzieś się znajdzie. Będzie pasować? Gdzie w ogóle jest gniazdo OBD, bo jakoś nie rzuciło mi się w oczy.
Wprawdzie obiecałem sobie, że tu już nic nie będę sprawdzał, bo po ciągle rozładowującym się akumulatorze w Giulietcie miałem dość, ale czas leczy rany.