Strona 357 z 359 PierwszyPierwszy ... 257307347348349350351352353354355356357358359 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,561 do 3,570 z 3586

Temat: Usterki - większe i mniejsze, rozwiązania i porady

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0 RWD MY2019 USA

Domyślnie

Dzień dobry wszystkim,

czy spotkał się ktoś z takimi uszkodzeniami wężyka, który idzie od zbiorniczka wyrównawczego?
    Przewód jest w dwóch miejscach 'wypalony', prawdopodobnie przez awarię wiatraka i chłodnicy. Czy mogło to wpłynąć na jakieś większe uszkodzenia silnika/innych komponentów?
    Wtyk rurki jest również lekko zgnity i popękany

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	e8a7bbab-6e38-4ec9-9469-72d96f7a9fcf.jpg
Wyświetleń:	119
Rozmiar:	47.7 KB
ID:	289864

Nazwa:	3dc55b48-e0a5-4dc4-8aef-f9abbe854b33.jpg
Wyświetleń:	104
Rozmiar:	95.8 KB
ID:	289863

Użytkownik Świeżak
    Auto
    ALFA ROMEO GIULIA TI SPORT 2018

Domyślnie

Witam wszystkich, czy ktoś wymieniał zwrotnicę prawy przód w swojej Julce Q4 2.0 benzin? Mechanik podesłał mi kolejną część do wymiany, zastanawiam się czy zwrotnice różnią się od siebie wersja AWD i RWD?
    Kolejna sprawa to z jakiegoś powodu w moim egzemplarzu ktoś świrował z kratkami nawiewu, lewa oraz prawa wystaje do przodu, czy to wystarczy wsadzić głębiej i tyle, czemu ktoś tam grzebał w ogóle ktoś ma pomysł?
    Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

Nazwa:	20240727_181231.jpg
Wyświetleń:	68
Rozmiar:	70.9 KB
ID:	289903

Nazwa:	20240727_181207.jpg
Wyświetleń:	58
Rozmiar:	49.7 KB
ID:	289904

Nazwa:	20240727_195017.jpg
Wyświetleń:	70
Rozmiar:	60.7 KB
ID:	289905

Nazwa:	20240727_195133.jpg
Wyświetleń:	65
Rozmiar:	50.2 KB
ID:	289906

@Edit
    Widzę, że na tych kratkach nawiewu powinny być jeszcze osłony, których z jakiegoś powodu nie ma. Ktoś wie gdzie takowe zakupić?
    Ostatnio edytowane przez WLQ ; 27-07-2024 o 20:19

Auto
    Giulia 2.0 280

Domyślnie

Auto nagle przez jedną noc straciło prąd.
    Żeby było śmieszniej to dzień po zakończeniu gwarancji...
    W aso naładowali i stwierdzili że wszystko spoko. Nie wykryli niczego nieprawidłowego. Ewentualną wymianę akumulatora wycenili na 1996PLN brutto
    No i teraz rozkmina czy wymieniać to aku jak odbiorę auto od tych "specjalistów" czy na razie jeździć i obserwować.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Jeździć i obserwować poziom napięcia i IBS ( jeśli masz czym).

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia rwd 200

Domyślnie

Jeśli naładowali i zmierzyli sprawność, a tak to zazwyczaj wygląda i wyszło im, że jest ok to jeszcze bym jeździł. Mi wymienili na gwarancji bo po naładowaniu wyszła padaka.

W sklepie 600 zł akumulator, sam miałem refleksje czy to warte w ogóle zawracania tyłka na gwarancje. Stracony czas, jazda 2x, paliwo, ale ok, pocieszyłeś mnie, jednak było warto, w końcu aku za 2k musi być lepszy

Auto
    Giulia Ti Q4, 2.0 280KM, USA

Domyślnie

Witam szanowne grono,
    Dopadły mnie ostatnio dziwne dźwięki pochodzące z przodu samochodu. Bardziej słyszalne na zimnym silniku i tylko w czasie jazdy. Przy dodaniu gazu do koło 2k obrotów i puszczeniu go słychać dziwny dźwięk podobny do blow offa. Ciężko go inaczej opisać - takie zachłyśniecie. Filmik do odsłuchu (słychać w 2 sekundzie i 5) : https://youtube.com/shorts/_wT4YSoez...Op8yYmu5fPtpci
    Czy ma ktoś jakiś pomysł?

Użytkownik Rowerzysta Avatar woockush
    Auto
    Giulia Q4ERTY

Domyślnie

Cytat Napisał WLQ Zobacz post
    Witam wszystkich, czy ktoś wymieniał zwrotnicę prawy przód w swojej Julce Q4 2.0 benzin? Mechanik podesłał mi kolejną część do wymiany, zastanawiam się czy zwrotnice różnią się od siebie wersja AWD i RWD?
    Kolejna sprawa to z jakiegoś powodu w moim egzemplarzu ktoś świrował z kratkami nawiewu, lewa oraz prawa wystaje do przodu, czy to wystarczy wsadzić głębiej i tyle, czemu ktoś tam grzebał w ogóle ktoś ma pomysł?
    Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam.

@Edit
    Widzę, że na tych kratkach nawiewu powinny być jeszcze osłony, których z jakiegoś powodu nie ma. Ktoś wie gdzie takowe zakupić?
    Zwrotnice są inne, bo w AWD jest miejsce na półoś, której nie ma w RWD.
    Ktoś kombinował, bo zapewne składasz auto sprowadzone z USA i wymieniałeś deskę po strzale.
    Części kupisz na allegro lub w rozsądnych sklepach i ASO: motoakuki.pl, AUTO TIM Janeczko Opole, Jata Świdnica.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    ALFA ROMEO GIULIA TI SPORT 2018

Domyślnie

Cytat Napisał woockush Zobacz post
    Zwrotnice są inne, bo w AWD jest miejsce na półoś, której nie ma w RWD.
    Ktoś kombinował, bo zapewne składasz auto sprowadzone z USA i wymieniałeś deskę po strzale.
    Części kupisz na allegro lub w rozsądnych sklepach i ASO: motoakuki.pl, AUTO TIM Janeczko Opole, Jata Świdnica.
    Dzięki za odp, zwrotnicę zamówiłem z USA na ebay'u bo na używkę wydałem 1k złotych AWD a w polsce cena zaczyna się od 1600 w górę, strasznie drogo.
    Jeśli chodzi o deskę to żadne poduszki nie poszły dlatego się dziwię czemu nie ma tych dekielków na nawiewach, zamówiłem dwa te dekielki z włókna węglowego z aliexpress

Auto
    Alfa Romeo Giulia

Domyślnie

Witam, jest to temat, do którego nie chciałem trafić, ale życie miało inne plany. Zakupiłem Giulie, sprowadzona z USA, ale przez kilka miesięcy jeździła w Polsce. Wczoraj podczas jazdy zapaliła się kontrolka 'System start/stop niedostępny', poza pojawieniem się kontrolki nie było żadnych innych objawów. Z racji późnej godziny wyłączyłem auto, chciałem na spokojnie sprawdzić co się dzieje.

Dzisiaj rano spotkała mnie niemiła niespodzianka. Auto nie reaguje na przycisk start. Nie ma żadnej reakcji, rozrusznik nie kręci. Święcą się kontrolki, świecą się lampy, można otworzyć drzwi. Działają wentylatory, po naciśnięciu przycisku na chwilę się wyłączają i tyle. Auta nie da się "wyłączyć" inaczej niż odpinając klemę od akumulatora.

To co zaobserwowałem wcześniej, ale za krótko mam to auto żeby zweryfikować czy to coś normalnego czy też nie, to po wyłączeniu i zamknięciu auta przez chwilę spod maski (po prawej stronie patrząc na auto od przodu) było słychać długi stały dźwięk, przypominający pisk. Po jakimś czasie znikał.

Gdzie szukać rozwiązania problemu? Co może być przyczyną? Macie jakieś doświadczenia/pomysły? Czy z menu auta jest jakiś dostęp do chociaż ogólnej listy błędów? Problem jest taki, że auto jest w garażu podziemnym, na miejscu postojowym z platformą, więc nie bardzo mam jak go ruszyć/otworzyć maskę. Sytuacja nie jest za ciekawa.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Turek
    Auto
    Stelvio FE LPG; Giulia Veloce `17 LPG

Domyślnie

Pewnie przekaźnik pod prawa lampa, ewentualnie akumulator padł