2. okazjonalnie i bez wyraźnej przyczyny pojawiający się CHECK ENGINE + błąd START/STOP - "naprawa ASO" - wykasowanie błędów. 3 strony na giuliaforums nie przyniosły rozwiązania (coś tam majaczą o niedomkniętej masce po stronie pasażera, ale to bzdura wg mnie - nikt nie ruszał maski u mnie)
4. słabo działające (jak się zachce) otwierania bagażnika z kluczyka - 1x z 2x działa po dwukrotnym naciśnięciu przycisku
5. zbyt czuły alarm, mamy dwie giulie w biurze (jedna Q) i obie naprzemiennie wyją, szczególnie jak przyjedzie ktoś jakimś mocniejszym autem - choć AMG budzi nawet alarmy w polonezach (nawet jak ich nie ma
8. zbyt czuły i niebezpieczny system FCW (antykolizyjny) - to jest dynamiczne auto, naprawdę czasem chce się wyprzedzić tuż zza poprzednika - automatyczne walenie auta po hamulach w najbardziej newralgicznym momencie wyprzedzania może być tragiczne w skutkach. Wyłączenie systemu zajmuje z 40 sekund. Poza tym chciałbym go mieć, bo w 90% jazdy może się przydać, i nie chcę go wyłączać - chcę, żeby działał mądrzej. Mam wrażenie że popsuło się po updacie softu z linka w innym temacie. W ogóle nie ma sensu tego updatu robić - nic nie poprawił, a kilka rzeczy, mam wrażenie - zepsuł (choć pewności nie mam)