Tym modułem Epsonixa można m.innymi na bieżąco śledzić stan filtra DPF, rozpoczęcie, zakończenie procesu, stan filtra po wypalaniu, ilość km. od ostatniego wyp.
Zgadza się, tylko z modułem masz te dane na wyswietaczu, dostępne w kazdym momencie.
to nie byl mój moduł, ale mam coś takiego w planach do Giulii/Stelvio - już miałem zapytania o to. będzie
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Sorry, to [MENTION=11948]markoz7[/MENTION] ten moduł do 159 zrobił.
No to 40tys na auto z dpf to zdecydowanie za dużo... Ale niemożliwe że diesel ma wymianę Co 40tys km.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Moment, przy 15tkm miał pobraną "próbkę" i uzupułniono 1 litr oleju co nastąpiło z mojej inicjatywy (i waszych opiniach) a nie wymieniono bo w Szwajcarii ASO wie najlepiej a i to co zrobili było zgodne z tym co stoi w instrukcji. Wymieniony w całości został przy 25tkm po wskazaniu komputera. I dopiero po jakimś czasie od tej wymiany pojawił się monit o za niskim ciśnieniu oleju. Co ciekawe, jest to chwilowy monit i gaśnie. Nigdy nie utrzymywał się dłużej.
Serwis twierdzi że z olejem jest wszystko ok. Poziom oleju jest stabilny. Mają jeszcze jedno auto z takimi samymi objawami, rozmawiają z "centralą" i mają mieć rozwiązanie na poniedziałek. Zobaczymy.