niestety nie pomogę, nie wiem, nie interesowaem się tematem. Wiem że kiedyś kolega [MENTION=64069]anAlfaBeta[/MENTION] miał ten problem; googlnąłem dla Ciebie i tu masz więcej:
https://www.forum.alfaholicy.org/giu...ml#post2180633
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
dzieki epsonix musze poczytać, i to ogarnąc bo czeka mnie podroż 16h w upale a nie idzie jechac jak klima zawodzi
co ma aktualizacja do tego ze klima przestaje chlodzic ? tzn chlodzi przez jakas godzine a pozniej przestaje.
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
kolega ma import własny z USA więc jeśli masz na myśli gwarancyjną naprawę to niestety ale nie. poza tym musisz najpierw zamrozić zawór (jeśli tu mamy to jako przyczynę) a tego tak łatwo się nie robi.
teoretycznie może mieć (sterowanie cyklem, załączaniem, czyli potencjalnie też może "dać odpocząć" klimatyzacji żeby nie doszło do zamrożenia się zaworu), choc nie wiem czy akurat akutalizacje modułu HVAC były na to ukierunkowane - nie kojarzę żadnego service newsa o tym. w aucie z 2016 mój klient ostatnio aktualizował mocno pod retrofit ACC, i HVAC miał najpierw jeden update a potem wyskoczył kolejny update - może coś tam pozmieniali a może nie - tu sobie możemy zgadywać. tylko Ty masz auto z USA, z tymi updatami tych aut jest różnie, jedni dealerzy twierdzą że nic nie wyskoczy, u innych wiem że coś tam wyskakiwało ale nie wszystko, dokładnie nie mam tematu rozkminionego
jeszcze jedna sprawa, może jednak to co koledzy [MENTION=686]klag3[/MENTION] i [MENTION=2852]kaz156[/MENTION] napisali to przyczyna - może masz tylko odczucie bo wnętrze już jest schłodzone i wieje lekko powietrzem już nie tak schłodzonym? jak ustawiałeś klimę i przy jakiej temperaturze zewnętrznej? algorytm sterowania w nowszych firmwarach może się różnić, więc może warto spróbować, przy okazji trochę poprawić auto bardziej dopracowanymi firmwarami. tylko niektórzy dealerzy nie lubią updatować - znajomy z aso powiedział mi że już 2x zbrickowały im się liczniki przy updatcie ich firmwaru.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Chyba podjadę z tym do ASO, wiem ze ostatnio kasowali mi jakies błedy z klimą i zrobię to aktualizację, choć bardziej skłaniałbym się ze zamarz zawór choc nie wiem gdzie on sie znaduje i gdzie go szukać. Wątpie by przyczyną było złe odczucie temp. w środku, poprostu klima przestaje chłodzić, wieje coraz słabiej i cieplej zamiast zimniej. Ustawiona na 16 st. moc na pół, nawet troche mniej, przy temp. zewnętrzej ponad 30 st. na początku wszystko wiało przyjemnie, zimne powietrze i jechało sie komfortowo, a po 40 minutach dmuchało co raz słabiej i co raz bardziej ciepłym/letnim powietrzem.
no to jak Ty ustawiasz przy 30C na zewnątrz 16C wewnątrz i tak jedziesz to dajesz najbardziej sprzyjające warunki do tego żeby Ci zamarzło, niestety widać te auta mają taką skłonnośc przy mocno obciążonej klimie. Inna sprawa że 16C przy takim gorącu na zewnątrz to bardzo niezdrowe ustawienie - każde wejście do/wyjście z auta to szok termiczny dla organizmu - niektórzy po jednym przejeździe w takich warunkach są chorzy. Ja mam ustawione 22,5C jak jest na zewnątrz 30C i nie szaleję z nawiewem.
ja mam juz raz wymieniali jeden fotel, zanosi sie ze zaraz beda zmieniać ponownie
ten typ tak ma, marudziszdzięki temu ma swietną przyczepnośc przodu
albo oszczedzamy na wadze albo pakujemy pierdoly, cieżko pogodzić oba wymagania
z tym lusterkiem masz racje, upierdliwe, brak podłokietnika ? gdzie ?
wydech byc moze już niebawem.
W