[Giulia] [langtitle=nt]Alfa[/langtitle] Connect

lechtak

Aktywny
Auto
Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q
1/Connect - Oświetlenie. Zauważyłem ze w ustawieniach świateł, opcja oświetlenie progu, gdy wyłączę lub ustawie max, lampki pod drzwiami nie reagują ( świecą maksymalne)
Podobna sytuacja w ustawieniu oświetlenia wnętrza, żadnych zmian.
2/Podział ekranu. Jak w mediach ustawie media / mapa, w mapach media a w radiu mapę to i tak we wszystkich mam ostatni wybór.
3/I jeszcze jedno, przy włączaniu alarmu nie migają kierunkowskazy. W Giuliecie miałem do wyboru światła mijania lub kierunki.

Sprawdźcie czy u was jest identycznie, podejrzewam ze mam coś uwalone.

U mnie przy regulacji progu nie zmienia się poziom oświetlenia przestrzeni jak wychodzę tylko zmienia się poziom oświetlenia przestrzeni nóg i schowków w drzwiach. Ale jest jeden warunek. Musza być włączone światła mijania czy to auto czyli ciemno lub mijania. Przy zamykaniu piszączy i mruga kierunkami raz przy otwieraniu dwa razy mryga.

1/Connect - Oświetlenie. Zauważyłem ze w ustawieniach świateł, opcja oświetlenie progu, gdy wyłączę lub ustawie max, lampki pod drzwiami nie reagują ( świecą maksymalne)
2/Podział ekranu. Jak w mediach ustawie media / mapa, w mapach media a w radiu mapę to i tak we wszystkich mam ostatni wybór.
3/I jeszcze jedno, przy włączaniu alarmu nie migają kierunkowskazy. W Giuliecie miałem do wyboru światła mijania lub kierunki.

Sprawdźcie czy u was jest identycznie, podejrzewam ze mam coś uwalone.

Ja generalnie nie widzę żadnej różnicy w ustawieniach oświetlenia wnętrza - nie wiem na co ma to wpływ.
Oświetlenie stopniowe progu widzę - doświetla szpilki mniej lub więcej ;)

A BTW
Ostatnio zauważyłem, że w tapicerce drzwi przód i tył są czerwone lampki widoczne po otwarciu drzwi i nie świecą. To są odblaski?
Nie mam na myśli lampek świecących na drogę, te świecą.

Ta regulacja dotyczy podświetlenia klamek w aucie a nie na zewnątrz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Szpilki :confused: Jeździsz w szpilkach?

Jeszcze proszę o informacje nt. podziału ekranu, to chyba dotyczy connect 8

Podział ekranu, to opcja ogólna - nie dotyczy każdego z menu z osobna. Wchodzisz w ustawienia i podział ekranu, dodatkowo możesz wejść z każdego z widoków (radio, media, navi) ale cały czas, to jest skrót do ustawień ogólnych.

Szpilki :confused: Jeździsz w szpilkach?

Jeszcze proszę o informacje nt. podziału ekranu, to chyba dotyczy connect 8

Swoich butów nie widzę bo zasłania kierownica ;)

Podział ekranu ustawia się raz, ale jest do tego dostęp z kilku różnych miejsc Menu.

- - - Updated - - -

Tzw oświetlenie progu to oświetlenie nóg z przodu ;)

Ok. Wszystko działa prawidłowo.

A działa Ci opcja wyłączania i włączania oświetlenia wnętrza?

Zastanawiam się co to jest. Popatrzyłem na angielską instrukcję jak to przetłumaczyli na polski - "Courtesylights":activates/ deactivatesthecourtesylights;- i wydaje mi się, że to te lampki oświetlające drogę po otwarciu drzwi. Ale u mnie czy włączę czy wyłączę różnicy nie ma.

Kretyńsko przetłumaczone oświetlenie progu w anglojęzycznej instrukcji "InteriorAmbientLighting" czyli wiadomo od razu że oświetlenie stóp, schowków i klamek wewnątrz a nie żaden próg.

A działa Ci opcja wyłączania i włączania oświetlenia wnętrza?

I tu nie o wnętrze chodzi, to jest czas świecenia świateł mijania po wyłączeniu zapłonu, coś jak Fool me home.

No właśnie a czy mamy Fool me home?

I tu nie o wnętrze chodzi, to jest czas świecenia świateł mijania po wyłączeniu zapłonu, coś jak Fool me home.

No właśnie a czy mamy Fool me home?

Nie, ja pytałem o opcję o nazwie światła wewęntrzne. Ale już wiem co to jest - to aktywacja świateł pozycyjnych po otwarciu auta. Idiotycznie to przetłumaczyli.
To o czym piszesz to właśnie Follow me home i jest chyba o dwie pozycje wyżej pod nazwą Opóźnienie wyłączenia reflektorów , można tam ustawić czas świecenia świateł mijania po wyjściu z auta.

Amortyzatory
Powrót