Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
od sierpnia tak. w wersji executive w standardzie a do super sa w pakiecie super sport design z innymi bajerami za 9200. w zwyklym stelvio i fe niedostepne.Podepnę się może pod ten temat, czy w stelvio są dostępne fotele takie jak w giuli veloce?
koledzy. byłem na weekend w Warszawie, a że miałem dużo czasu w sobotę to odwiedziłem salony Bołtowicz i Carserwis. W skrócie, na 5 Giulii w jakich siedziałem w 2 skrzypiała skóra o plastikowy element boczny, również dotyczyło to jednej Veloce z siedzieniami sportowymi, poniżej szczegóły:
Bołtowicz Veloce granatowa z pakietem lux jasny brąz - nie skrzypiały
Carserwis Quadrifoglio biała, siedzenia bez carbonu - nie skrzypiały
Carserwis Super czerwona, siedzenia skóra+tkanina jasny brąz - skrzypiała skóra o plastik
Carserwis Veloce biała, siedzenia sportowe czarne - nie skrzypiały
Carserwis Veloce misano blue, siedzenia sportowe jasny brąz - skrzypiała skóra o plastik.
Przyglądnąłem się temu trochę bo pisaliście że w dolnej lewej części zamiast skóry jest tkanina w kolorze - tak, ale różnie jest to zmontowane/naciągnięta tapicerka, i w niektórych autach jeszcze z 5mm skóry chowa się za plastikiem, i to skrzypi. Możliwe że rozwiązanie jest trywialne, choćby przesmarować pastą do skóry dobrze pod plastikiem jak wyżej kolega [MENTION=12314]lechtak[/MENTION] sugerował, albo ten plastik zamontować na jakimś małym dystansie powiększając minimalnie szczelinę? (nie przyglądałem się jak plastik jest mocowany, ale pewnie się da to łatwo zrobić)
W żadnej nic nie skrzypiało o tunel jak sugerował [MENTION=114]Belfer[/MENTION]..
to ciekawe jak mam rozumieć tą wcześniejszą Twoją wypowiedź:Tyle zachodu na nic.
Ja nie pisałem nigdzie, że w Giulii skrzypią fotele o tunel środkowy. Podałem przykład BMW i 159. Więc czytaj dokładniej moje posty... Ostatnio jeździłem S-klasą w wersji AMG i tam też skrzypi w kilku miejscach ale na forum mercedesa nikt nie narzeka, że w aucie za 620 tys. są takie przypadłości. Skóra tak ma i koniec...
Więc przestań siać defetyzm, tym bardziej, że robisz to celowo i wygląda to jak narzekanie na zawartość cukru w torcie od Sacher'a...
W 159 nie ma takich odległości od konsoli itp, więc nie ma się o co ocierać.
Rzeczywiście jakieś takie sporadyczne przypadłości się pojawiają ale to powinno być rozwiązywane poprzez wizyty w ASO. Niech się panowie głowią, co się telepie.
to ciekawe jak mam rozumieć tą wcześniejszą Twoją wypowiedź
nie zwracasz uwagi na jedną sprawę - wystarczyłoby żeby u wszystkich minimalnie wystawał ten materiał ponad plastik jak u kolegi [MENTION=57068]Azalgo[/MENTION], albo sam plastik był trochę krótszy pozostawiając minimalną przerwę od skóry, i już nie było by mowy o żadnym skrzypieniu (i to nieważne jak to nazwiemy : cechą, niedogodnością, niedopracowaniem czy błędem projektowym).
wiesz, na tej zasadzie jak to tłumaczysz to cechą skór, to równie dobrze można powiedzeć że rdzwiejące mazdy czy mercedesy to też taka drobna niedogodność, w końcu rdza to naturalna cecha stali.