[Stelvio] Opinie użytkowników o Stelvio

Nie ważne czy ukradło tych dwóch łebków czy ktoś przed nimi. Po prostu została skradziona. Po jakiego ch szukać dziury w całym?

Jako że bytłem użytkownikiem Giulietty, po długiej przerwie z marką, mam niezmierną chęć pomyśleć o Stelvio. Przydałoby się podsumowanie postów co by nie czytać 110 stron:D

Jako że bytłem użytkownikiem Giulietty, po długiej przerwie z marką, mam niezmierną chęć pomyśleć o Stelvio. Przydałoby się podsumowanie postów co by nie czytać 110 stron:D

Ok, to jak uda ci się przygotować to wklej tu a admin podepnie gdzieś na górze :D

Ok, to jak uda ci się przygotować to wklej tu a admin podepnie gdzieś na górze :D

dobra większość przeczytałem. Szukam teraz wątku jak był dla giulietty na temat silnika 1.4MA, to tutaj jest bliźniacza konstrukcja. Może ktoś opisywał jej jakies wady/zalety?
P.S. Jest ktoś w stanie subiektywnie ocenić ilość miejsca z tyłu? Mam dzieci małe, więc wlecą dwa foteliki na isofix. Obecnie mam Forda Fusion z usa czyli Mondeo MK5 więc teoretycznie auto gabarytowo większę, niewiele słabsze bo 2.0 na turbo również i trochę zastanawia mnie ilość tego miejsca za kierowcą.

Ostatnia edycja:
dobra większość przeczytałem. Szukam teraz wątku jak był dla giulietty na temat silnika 1.4MA, to tutaj jest bliźniacza konstrukcja. Może ktoś opisywał jej jakies wady/zalety?
P.S. Jest ktoś w stanie subiektywnie ocenić ilość miejsca z tyłu? Mam dzieci małe, więc wlecą dwa foteliki na isofix. Obecnie mam Forda Fusion z usa czyli Mondeo MK5 więc teoretycznie auto gabarytowo większę, niewiele słabsze bo 2.0 na turbo również i trochę zastanawia mnie ilość tego miejsca za kierowcą.

Jak 2 foteliki z isofixem z tyłu, to nie ma już miejsca na 3 osobę. Ja wciskam 3 dzieciaków (2 w fotelikach) ale zrezygnowałem z isofixa, żeby przesunąć foteliki bardziej do drzwi. Jest trochę zabawy z zapinaniem ale się da, najlepiej z przedłużkami dla kobiet w ciąży :).

Mam 2m wzrostu, z przodu jest super o ile mogę być odsunięty maksymalnie do tyłu. Jeśli fotelik z bazą to niestety wymusza przesunięcie fotela i wtedy szału z miejscem nie ma. Silnik ok, trafiają się problemy z MA ale dużo mniej niż w 1.4 i jakieś incydenty jak odkręcona śruba pompy oleju, mocowanie turbo i pewnie kilka mniejszych. Niska kultura pracy na biegu jałowym, spore zużycie paliwa ale duża przyjemność z jazdy, dobrze współpracuje z LPG.

Mam 2m wzrostu, z przodu jest super o ile mogę być odsunięty maksymalnie do tyłu. Jeśli fotelik z bazą to niestety wymusza przesunięcie fotela i wtedy szału z miejscem nie ma. Silnik ok, trafiają się problemy z MA ale dużo mniej niż w 1.4 i jakieś incydenty jak odkręcona śruba pompy oleju, mocowanie turbo i pewnie kilka mniejszych. Niska kultura pracy na biegu jałowym, spore zużycie paliwa ale duża przyjemność z jazdy, dobrze współpracuje z LPG.
No wlasnie wsadzę dwa foteliki, teoretycznie oba na isofox, a praktycznie jeden może byc bez, ewentualnie dam go na przód. Muszę gdzieś podjechać zobaczyć auto usiąść sobie wygodnie z przodu i wszystko będzie jasne. Co do MA to sie nie boję, miałem w giuliettcie. Odpowiednie traktowanie i nic sie z nim nie dzieje. Skrzynia ZF to lepszej byc nie mogło, i napewno wleci LPG. Mam obecnie w Fordzie z dotryskiem i sprawdza sie elegancko.

Jeszcze kilka pytań do potwierdzenia od uzytkownikow:
1. Jak działa klimatyzacja? W necie są informacje ze pracuje jak chce, tj. jakby czujnik temperatury w kabinie w ogóle nie reagował i nie regulował jej po wychodzeniu w kabinie?
2. Podobno czystej awarii ulega regulator napięcia ten przy akumulatorze?
3. Praca na biegu jałowym i taka spokojna jazda powoduje szarpanie auta?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót