• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Stelvio] Opinie użytkowników o Stelvio

Ja mam Samsung Galaxy Note 8 i jakość bez zarzutu. Duzo lepiej niż to co w oplu mialem z 2012.
Mój iPhone IOS 11.4 coś źle współpracuje z AR :( bardzo kiepska jakoś rozmów, wiecznie coś ucina i przerywa - macie podobnie?

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Mój iPhone IOS 11.4 coś źle współpracuje z AR :( bardzo kiepska jakoś rozmów, wiecznie coś ucina i przerywa - macie podobnie?
U mnie na Androidzie bez problemu wszystko działa, nawet lepiej niż sobie to wyobrazalem

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Mój iPhone IOS 11.4 coś źle współpracuje z AR bardzo kiepska jakoś rozmów, wiecznie coś ucina i przerywa - macie podobnie?

Miałem podobnie w Veloce. Ludzie praktycznie mnie nie słyszeli a potem w ogóle nie było nic słychać. Pomógł reset i wgranie update. Zgłoś się do serwisu.
Tylko, że ja miałem z androidem nie wiem czy to ma znaczenie.

Witam chłopaki!
Myślę o Stelvio choć sam w to nie wierzę ;) Przebrnąłem cały ten temat ale mało jest o dieslu. Mam parę pytań:

1.Czy ktoś z Was ma Diesla lub dłużej jeździł?
2. Czy ma ktoś porównanie 180 KM vs 210KM?
3. Czy w wersji 180 też można mieć AWD?

Cześć ja zdecydowem się na 210km diesla. Jeździłem wcześniej autem z 235 km dieslem 6 cylindrów więc nawet nie myślałem o 180km wersji.
Generalnie diesel jest ok, ale zakładałem że ma byc porównywalny z poprzednim.
Jedyne co zauważyłem to mniejsza elastyczność i większe wysilenie silnika ale to ze względu na 4 cylindry.

26.jpg

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Witam chłopaki!
Myślę o Stelvio choć sam w to nie wierzę ;) Przebrnąłem cały ten temat ale mało jest o dieslu. Mam parę pytań:

1.Czy ktoś z Was ma Diesla lub dłużej jeździł?
2. Czy ma ktoś porównanie 180 KM vs 210KM?
3. Czy w wersji 180 też można mieć AWD?

sam myślałem długo, już byłem pewien że kupię rozumem Stelvio zamiast sercem Giulie, ale po kilku jazdach stwierdziłem że jednak Giulia to jest to. Mi wystarczy jej rozmiar (1 dziecko).

ad1.jeździłem kilka razy po godzince, G 180HP MT6, G180HP AT8 i S210HP AWD AT8 więc pewnie Ci nie odpowiem na to co chcesz, jest OK jak ktoś musi mieć diesla, wolę znacznie benzynę
ad2.jw, trochę małe porównanie. różnicy nie odczułem bo jednak jeździłem znacznie cięższym Stelvio AWD. mi trochę brakowało mocy w każdym (po przejściu z TBi 240HP i jazd G Veloce 280HP)
ad3.no przecież jest w cenniku, ok 9tyś droższa od wersji RWD

Dzięki!
Pertyn ględzi, że po przejażdżce 2.0 280 i dieslem 210, do użytku codziennego wziąłby diesla. To mnie zaintrygowało...

Oraz stwierdził że jednak nigy nie kupi sobie alfy bo nie mógłby jednak żyć z jej wszystkimi drobnymi irytującymi problemami o których nie wspomniał na swoich filmach

A tego nie słyszałem. Zostałem na etapie jak powiedział, ze kupi sobie Giulie Veloce.

Tak napisał pod postem gdzie go ktoś zapytał dlaczego nie kupił sobie alfy która tak się zachwycał i powiedział że sobie kupi. A kupił sobie subaru

Haha on musi gledzic :) Z tym dieslem to raczej chodziło głównie o spalanie przy dynamicznej jezdzie jak dla mnie to jedyny plus diesla :)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Oraz stwierdził że jednak nigy nie kupi sobie alfy bo nie mógłby jednak żyć z jej wszystkimi drobnymi irytującymi problemami o których nie wspomniał na swoich filmach

Ja go rozumiem :)
Trzeba mieć trochę inne priorytety żeby kupić Alfę. Ja np. prowadzenie. Jeśli masz w priorytecie nowoczesny, ergonomiczny dopracowany samochód to szkoda nerwów :D

Ja go rozumiem :)
Trzeba mieć trochę inne priorytety żeby kupić Alfę. Ja np. prowadzenie. Jeśli masz w priorytecie nowoczesny, ergonomiczny dopracowany samochód to szkoda nerwów :D

Rowniez tego oczekuje od mojego samochodu i jak do tej pory zadnych nerwow nie uswiadczylem. Wrecz przeciwnie, jestem bardzo ale to bardzo zadowolony z zakupu i nie zmienil bym go na zaden inny - ewentualnie Giulie lub Stlevio Q.

Rowniez tego oczekuje od mojego samochodu i jak do tej pory zadnych nerwow nie uswiadczylem. Wrecz przeciwnie, jestem bardzo ale to bardzo zadowolony z zakupu i nie zmienil bym go na zaden inny - ewentualnie Giulie lub Stlevio Q.

Widocznie nie dokładnie tego samego co pan Pertyn. Każdy ma swoje wymagania :)

btw Wydech jednak zmieniłeś :D

Ja testowałem obie wersje, zawsze jeździłem autami z silnikami benzynowymi. Teraz jednak zdecydowałem się na diesla właśnie ze względu na spalanie. W benzynie nie zszedł bym poniżej 10 litrow (albo i 15...!) a kultura pracy i przyjemność z jazdy dieslem już była. Kompromis musiał być. A że na placu stało jeszcze auto w 99% takie jakie chciałem to... Wziąłem

Mam wrażenie, że w Subaru to samochodami zajmują sie przy okazji raz na 10 lat, a designerów to zwolnili z 15 lat temu, fujjjjjj

Mam wrażenie, że w Subaru to samochodami zajmują sie przy okazji raz na 10 lat, a designerów to zwolnili z 15 lat temu, fujjjjjj

Po prostu w tamtych stronach mają taki styl. Widziałeś toyoty? Co z tego, że mają nowych designerów jak wygląd jest ... kontrowersyjny :P

Widac ze Pan Pertyn zachowal sie jak kazdy dobry glowny ksiegowy by zrobil....Subaru na papierze to swietny wybor....w uzyciu tez, (wiem, bo przepasionym 2015 Oubackiem zona jezdzila 3 lata) swietny wybor ale dla tych co nie lubia cieszyc sie jak skorka cierpnie z jazdy tylko dla tych co lubia gledzic jak to sie fajnie jezdzi. Wszystko tutaj pasuje. Niespodzianek nie ma.

Btw, wlasnie sprawdzalem....nowy model 2018 Outback ze wszystkim (!!!) tutaj w Niemczech mozna juz kupic za jakies 37 tys. euro. (podobnie wyposazone Stelvio Super za circa 50 tys.). Najlepiej zeby byl bialy.... bo to tak sluzy jak lodowka czy pralka....do zaspakajania potrzeby.

Panie Pertyn, jak za oceanem mowia: "Put your money where your mouth is!"

Amortyzatory
Powrót