Ja w większości jezdze na N bardzo rzadko na A w sumie raz jak mialem 600km i chciałem dojechać bez dodatkowego tankowaniajak sie jedzie ze stałą prędkością to spoko ale też jak chce się wyprzedzić to już trzeba zaintereniowac
Jakoś w sumie tego zmiękczania w A czy N nie zauważyłem no ale w sumie może nie zwróciłem uwagi.
Lag po wciśnięciu gazu jest momentami irytujący w N i A to juz wogole [emoji14] no ale w sumie w mieście ma sens bo przypadkiem trudniej jest dynamicznie przyspieszyc a niektórzy lubią sie wcisnąć bo przecież sie zmieszczą.
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Benzyna (280KM) jest szybsza, dynamiczniejsza, cichsza ale i też więcej pali. 210 konny diesel też dostarczył mi frajdę z jazdy a jego odgłos wcale nie jest taki "natarczywy". Wolę słyszeć diesla niż "wiertarkę i jej pole".
Manetki zmiany biegów muszą być, z nimi oszczędza się więcej paliwa jeżdżąc w D aniżeli bez nich w N czy nawet w A. Po prostu trzeba wiedzieć jak ich używać.
Do diesla automat musi pasować jak ulał. Jeśli działa w zakresie jego wysokiego momentu to musi iść jak burza. Pół biedy jeśli mamy taki silnik jak 2.0 jtdm ( słyszałem ze 2.2 ma podobną charakterystykę), który ciągnie do czerwonego pola ale np. 1.6, który dostaje zadyszki powyżej 3 tys obrotów aż się prosi o automat.
Chyba chodzi o to zdanie "Bez tego systemu wystarczy po prostu zmienić tryb na A lub N"
Jak ma zmiekczyc jak nie ma tego systemu adaptacyjnych amortyzatorówtez mi sie tak wydaje.
Swoja droga ma ktoś i moze napisac jak to się w praktyce spisuje?
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
...i czy warto dopłacać ?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Oczywiście że bez przycisku nie ma zmiany twardości. Proszę edytować wpis i nie wprowadzać w błąd.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C