Na lewym słupku na tabliczce znamionowej masz "DATE OF MFR:" miesiąc/rok oraz "MDH:" tam masz miesiąc dzień i godzinę.
Dzięki
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Na lewym słupku na tabliczce znamionowej masz "DATE OF MFR:" miesiąc/rok oraz "MDH:" tam masz miesiąc dzień i godzinę.
czekałeś na diagnostę i dostępność kompa, update BCM liczy się w sekundach. Wiadomo, jest jakaś papierkologia do tego, ale tak to wygląda. W B-B jest lepiej - umówisz się nieświadomy na 10tą, bodajże o 11tej jest przerwa śniadaniowa (o czym się przekonałem sam będąc już mega głodny), więc czekasz kolejne 0.5h i z głodu palisz fajkę za fajką.Wróciłem właśnie z serwisu po flaszowaniu (kampania 8242) i mam wrażenie że wskazania są odwrotne do zapowiadanych.
Przed interwencją komputer miał rzekomo zawyżać poziom paliwa, a póki co wg wskazań mogę przejechać prawie stówę więcej niż przed wjazdem do serwisu.
Może to cholerstwo potrzebuje czasu żeby się skalibrować. Swoją drogą ponad godzinę czekać na flaszowanie firmware'u w jednym module...
miałem swój post napisać po21-ej, bo wtedy wróciłem z serwisu, ale padłem i przekleiłem rano, przez co wyszło jakbym spacerkiem przed wyjściem do pracy bachnął sobie kampanię serwisową.czekałeś na diagnostę i dostępność kompa
Dziś tankowałem i Stefka przeszła samą siebie. Zatankowałem jakieś 10 km po pojawieniu się czerwonej rezerwy. Do baku weszło 50,5 litra. Wygląda na to, że wskaźnik rezerwy działa losowo i należy go olać i liczyć ręcznie ilość paliwa w baku ze wskazań komputera, który też trochę zawyża, ale jest znacznie bliższy prawdzie niż wskaźnik paliwa/rezerwa. Żeby tak dało się wrócić do starej wersji softu sprzed akcji 8242.
Zwykle tankuję do pierwszego odbicia i "zaokrąglam" w górę do pełnego litra. Na razie nie mam jeszcze za dużo doświadczenia z tym autem więc nie szaleję. Ale nawet gdybym tam dolał jeszcze 4 litry to i tak teoretycznie jeszcze w baku powinno być z 10 litrów a to trochę dużo jak na czerwoną rezerwę (a co najmniej litr już przepaliłem jadąc na stację).A tankowałeś do pierwszego odbicia, czy pod korek? Bo u mnie od pierwszego odbicia do baku wchodzi jeszcze 4 litry, tylko trzeba dolewać ręcznie i nie na "pełnej mocy".
Też chciałem o tym wspomnieć. Mnie kiedyś przestrzegali, żeby tankować do pierwszego odbicia, bo można uszkodzić odpowietrznik.Z tym tankowaniem dużym po odbiciu to w benzynie bym był ostrożny, nie wiem jak w Alfie, ale np. w grupie VW to jak tak się robi, to może dojść do uszkodzenia, zaworu odpowietrzania oparów paliwa, była nawet informacja od producenta z numerem usterki jaka może występować
Pojemność zbiornika powiększonego to 64 litry, normalnego 58. Natomiast wygląda na to, że miernik poziomu paliwa wraz z kontrolką działa tak jakby zbiornik miał zawsze 58 litrów. W instrukcji jest napisane, że w wersji benzynowej żółta kontrolka zapala się przy 9 litrach w zbiorniku. Jeżeli przyjąć że zbiornik ma 58l, to by się zgadzało. U mnie zapala się po spaleniu około 48-49 litrów czyli wydaje mu się, że mam zbiornik 58 litrów choć jest 64.pamietajcie ze w stelvio mozna byli zamówić w opcji wiekszy zbiornik, o ile pamietam benzyny mialy go chyba standardowo a diesle w opcji? wiekszy jest 70l?
Rezerwa zapala się przy 9 litrach w zbiorniku niezależnie od tego jak duży masz zbiornik - jak zatankujesz pół baku też zapali się gdy zostanie w nim 9 litrówPojemność zbiornika powiększonego to 64 litry, normalnego 58. Natomiast wygląda na to, że miernik poziomu paliwa wraz z kontrolką działa tak jakby zbiornik miał zawsze 58 litrów. W instrukcji jest napisane, że w wersji benzynowej żółta kontrolka zapala się przy 9 litrach w zbiorniku. Jeżeli przyjąć że zbiornik ma 58l, to by się zgadzało. U mnie zapala się po spaleniu około 48-49 litrów czyli wydaje mu się, że mam zbiornik 58 litrów choć jest 64.