Giorgio
Użytkownik
- Auto
- Stelvio First Edition
Piec i pół roku jazdy... zmieniany olej co 7.5 tys średnio...w covidzie to i po 4tys w rok. Autostrady Niemieckie (raczej puste koło mnie) i Alpy to regularne terytorium bo tu mieszkam. Zero konsumpcji oleju. Przebieg mały bo 38 tys. km. Oby tak dalej. Także konsumpcja paliwa mała. Właśnie wróciłem z Turynu, przez CH Alpy, 4 osoby, bagaż, spory pies w bagażniku i Thule box na dachu (!)...średnia 9.1l/100km. Oczywiście przez CH (droga 13 via Chur) szybko nie można jechać. około 1000 km trasa.
Ten samochód mnie dalej zadziwia. Dobre i złe. A to złe to czekająca mnie wymiana filtra kabinowego. Jak mogli oni w AR tak to wymysłec? Zgroza. Oddam do dilera bo ja po jednej własnoręcznej wymianie już do tego się nie pisze. Okropnie trudny dostęp, no i te piankowo/bibulkowe rurki nawiewowe....
Ten samochód mnie dalej zadziwia. Dobre i złe. A to złe to czekająca mnie wymiana filtra kabinowego. Jak mogli oni w AR tak to wymysłec? Zgroza. Oddam do dilera bo ja po jednej własnoręcznej wymianie już do tego się nie pisze. Okropnie trudny dostęp, no i te piankowo/bibulkowe rurki nawiewowe....