Hej, szukam i nie mogę znaleźć.... Ani w sieci ani na yt ani na farum ale nie mogę znaleźć. Macie informację jakie są standardowe wymiary głośników w Stelvio - chodzi mi o podstawowy system fabryczny.
Hej, szukam i nie mogę znaleźć.... Ani w sieci ani na yt ani na farum ale nie mogę znaleźć. Macie informację jakie są standardowe wymiary głośników w Stelvio - chodzi mi o podstawowy system fabryczny.
Wg EPERa to są te same głośniki co np. w Giuliettcie i... Fiacie Pandaprzykładowy numer części: 51893601 albo 51899460 albo 50547392
Wymiarów nie znalazłem, ale może Tobie się uda po numerze.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Dobra, nie wytrzymałem i rozebrałem wczoraj. Głośniki 165mm. straszna nędza mimo tego że jestem patriotą, chciałem zamontować morell tempo ale bez dystansów nie podejdzie, dzisiaj podejście z dystansami. Tak BTW głośnik Made in Poland 20W!!!
Mam fotki jak kogoś interesuje
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Podeślij fotę, jak to wygląda w podstawowej wersji, chodzi o sub w bagażniku.
Wczoraj wymieniłem głośniki w przednich drzwiach, za namową kolegi Tomtrz zrezygnowałem z opcji montażu Morell Tempo do fabrycznego radia i kupiłem Hertz DSK 165,3 - taki szajsz ale podobno dobrze gra na fabrycznych radiach... Do montażu potrzebne dystanse, montaż samych głośników dość banalny włącznie z demontażem boczka. Gra to lepiej w sumie dużo lepiej niż fabryka ale dźwięk trochę mało czysty i bass taki wiejski. Po kilku godzinach zapadła decyzja o wygłuszeniu, zupełnie przypadkowo miałem w domu i maty i gąbke i zabrałem się do pracy. Niestety nie dałem rady zdemontować wytłoczki plastikowej wewnętrz drzwi. Udało mi się wypiąć szybę, odkręciłem wszystkie śruby ale coś jeszcze trzyma.
Ma ktoś może serwisówkę do tej operacji?
Pozdrawiam
sam bym je (hertz) właśnie do takiego zastosowania polecił. Wysoka skuteczność, niewielkie obciążenie dla wzmacniacza + płytki montaż = w sam raz dla taniej i prostej poprawy fabryki.
Morel Tempo miałem, i bez wzmacniacza grały kiepsko (chociaż o 3 klasy lepiej niż fabryka, w innym aucie), a przy wyższych głośnościach się tego słuchać nie dało.
Nowym głośnikom daj trochę czasu na wygrzanie. Przez pierwsze godziny zawsze jest słabo, ważne jest też, żeby ich nie przeciążać. Druga rzecz, którą bym zrobił, to wyzerowanie equalizera i wszelkich ustawień.
- - - Updated - - -
sam bym je (hertz) właśnie do takiego zastosowania polecił. Wysoka skuteczność, niewielkie obciążenie dla wzmacniacza + płytki montaż = w sam raz dla taniej i prostej poprawy fabryki.
Morel Tempo miałem, i bez wzmacniacza grały kiepsko (chociaż o 3 klasy lepiej niż fabryka, w innym aucie), a przy wyższych głośnościach się tego słuchać nie dało.
Nowym głośnikom daj trochę czasu na wygrzanie. Przez pierwsze godziny zawsze jest słabo, ważne jest też, żeby ich nie przeciążać. Druga rzecz, którą bym zrobił, to wyzerowanie equalizera i wszelkich ustawień.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
z takich tańszych głośników ale lepszych od Hertz DSK a z bardzo dużą skutecznością 93.5dB i niewielką głębokością 56mm można rozważyć Audison AP6.5 (lub zestaw APK6.5). - montowałem w 159 i w Giulietcie. Lepszych głośników nie znalazłem do podłączenia na ori kablach i bez zewnętrznego wzmaka (skuteczność&głębokość).Audison to marka tego samego koncernu co Hertz, powiedzmy pozycjonowana o oczko niżej (ale tu mamy znacznie wyżsżą serię niż DSK).