wiem że trzeba ten pakiet (patrz mój pierwszy post w tym wątku), ale to przecież nie mus że każdy kto kupuje auto za 200k musi mieć nie wiadomo jakie audio (tzn rozumiem że dla Ciebie to jest akurat ważne - ja zadowolę się łopatkami przy kierownicy czy grzaną kierownicą). pusciłem sobie z ciekawości muzykę z komórki (Spotify Premium) w gołej Giuli na "głośnikach z Pandy", a po paru godzinach siedziałem w innym salonie w Veloce z Harman Kardonn, puściłem tą samą muzykę i nie zauważyłem szczególnej różnicy (przynajmniej na poziomie głośności jakiego ja używam w aucie). Powiem więcej ta podstawowa wersja oczywiście nie urzekła niczym ale też nie rozczarowała (np porównując do audio jakie mam w 159 std radio ale ze zmienionymi głośnikami przednimi i wytłumionymi drzwiami, było conajmniej tak samo jak nie lepiej), natomiast HK mnie niczym nie ujął. Audio w aucie wiadomo miło mieć lepsze ale nie jest też to dla mnie jakoś prioritytetowe, i tak podczas jazdy jest kupa innch hałasów, musi być coś słychać silnik czy otoczenie, muzyczka ma sobie tylko lecieć w tle i nie oczekuję nie wiadomo czego. Oczywiście niby miło mieć lepsze, top audio, dostęp bezkluczykowy, dach szklany, aktywne zawieszenie, LSD, 10" navi, tempomat adaptacyjny- sąsiad na pewno zzieleniałby z zazdrości (żartuję) ale to jest mi raczej niepotrzebne to po co mam wydawać kolejne ~41tyś ?
stąd pytania moje, bardziej o opinie użytkowników na temat wyposażenia które raczej chiałem odpuścić, a nie o to co wypada mieć w aucie za 200tyś
- - - Updated - - -
teraz się zorientowałem, chyba problem był z tłumaczeniami/marnym opisem - pakiet Convinience wg różnych źródeł to coś całkiem innego:
Katalog:
Podświetlenie zewnętrznych klamek drzwi
Bezkluczykowy dostęp do wnętrza samochodu
(przednie drzwi) - Keyless entry
Schowek w desce rozdzielczej po stronie kierowcy
Daszek przeciwsłoneczny z podświetlanym lusterkiem
(dla kierowcy)
Cennik na 2018:
Pakiet „Convenience” (83Z+GX4+845+50X)
• zewnętrzne podświetlenie klamek drzwi (83Z)
• bezkluczykowe otwarcie przednich drzwi -Keyless Entry (GX4)
• plastikowa obudowa oparcia za fotelem kierowcy (845)
• osłona przeciwsłoneczna kierowcy z lusterkiem (50X)
myślę że jest błąd w cenniku, i nie chodzi o obudowę oparcia za fotelem kierowcy, ale o schowek w desce rozdzielczej po stronie kierowcy - faktycznie jest coś takiego (czy to w ogóle jakiś przydatny schowek)?