Zużycie paliwa

Nie że coś, ale mam obawy, że w my 2024 też zacznie Ci żeglować w trybie N, daj mu trochę albo odpowiednie warunki do tego, mi czasem żegluje czasem nie, także to jest kwestia spełnienia jakiejś okreslonej sytuacji.

przez 7tys km nie zaczął to chyba nie zacznie ;)

Giulia Q.

Jakies 2860 km (+/- 10/15/20 km)
Spalanie jakies 272L (+/- 3-4L bo nie robiłem tego aptekarsko)

Jakies ~9.5L / 100km
Autostrada 133-135km/h na tempomacie* i **.

* W Polsce i Czechach okazjonalnie coś przycisnąłem w zależności od sytuacji na drodze (ale to bylo 500km)
** Nie ogarnąłem komputera i w okolicach bolonii jechałem 120 mph zamiast km/h ¯\_(ツ)_/¯

Muszę się pochwalić. Trasa przez SK do Austrii i z powrotem łącznie 1210km trochę korków na trasie i w Wiedniu, jazda w góry. Ruch tzw. świąteczny (Boże Ciało). Bez tempomatu, wg przepisów (ograniczeń prędkości) i pierwszy raz w ciągu 4 lat użytkowania tego auta jestem naprawdę w szoku. Wg kompa wyszło 5,2/100km, nieprawdopodobnie nisko bo w PL to tak ok. 7/100 bez przyczepy a z przyczepą do 9/100. 2,2 D 190km RWD.

Podpytam o przyczepę.
Kempingowa?
Dużo z nią jeździsz, często, daleko?
Mam Wilka DMC 1300 kg, koledzy pytają czy mi zawieszenia nie szkoda, bo tam wielowahacz w aluminium że że zajadę raz dwa.
No ale innej opcji nie mam, nie będę kupował auta ekstra do przyczepy by raz w roku gdzieś pojechać?
Musiałeś już coś wymienia w zawieszeniu z powodu targania przyczepy?

Podpytam o przyczepę.
Kempingowa?
Dużo z nią jeździsz, często, daleko?
Mam Wilka DMC 1300 kg, koledzy pytają czy mi zawieszenia nie szkoda, bo tam wielowahacz w aluminium że że zajadę raz dwa.
No ale innej opcji nie mam, nie będę kupował auta ekstra do przyczepy by raz w roku gdzieś pojechać?
Musiałeś już coś wymienia w zawieszeniu z powodu targania przyczepy?
Nic z autem się nie dzieje. Obciążenie na haku 1500kg (laweta+auto). Przy kampingowej przyczepie będziesz miał trochę większe spalanie, inny gabaryt chociaż lżejsza.

Dzięki.
Żeby nie było spamu to też napisze.
Jazda przez ostatnie 2 miesiące, czyli wiosenne warunki, do pracy 12, 5 km i powrót, spalanie poniżej 10 l/100km, czemu deone przy wyprzedzaniu.
Glinie myślałem że będzie gorzej, no ale jeżdżę na obrzeżach miasta i to w porach gdy nie ma tłoku.

Amortyzatory
Powrót