Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pokaż załącznik 277994
Giulia 200KM, melancholijna jazda drogą powiatową...
Zrobiłem już około 8 tys km.
Mam generalnie dość stałą trasę, którą przemierzam regularnie w ciągu weekendu. Robię około 550 km z tego pół po drodze krajowej, drugie pół dwupasmówka, częściowo autostrada.
Miasta bardzo mało. Średnio na dystansie 8 tys km mam 9,6l/100km.
Jadąc w trybie A, z przełączaniem na N lub D tylko na czas wyprzedania mam 8,6-8,7l/100km. Podczas stałej jazdy na N i wrzucanie D podczas wyprzedania mam 9,6l.
W moim spalaniu jest testowanie przyspieszenia, jest autostrada z 2 z przodu. Są odcinki gdzie spalanie dochodziło średnio do 15l i imho dobrze, że więcej nie pokazuje, tak dla spokoju serca
Kupując auto liczyłem się ze spalaniem rzędu 8,5-9,5l i tak wychodzi.
Przy bardziej dynamicznej jeździe mam 10-10,5 co też jest nieźle, a fun z jazdy niezastąpiony![]()
mnie natomiast zastanawia dlaczego w wiekszosci przypadkow przy odpuszczonym calkowicie pedale gazu spalanie nie wynosi 0 tylko najczesciej pokazuje 5l/100km, czasem rzeczywiscie pokazuje 0 ale dosc rzadko, glownie dzieje sie to niedlugo po starcie, jeszcze na zimnym silniku. Czy ktos wie dlaczego tak jest ?
Dobrego dzionka![]()
W zeszłym tygodniu wróciłem z Chorwacji , dojazd tam i z powrotem trochę kręcenia się na miejscu w sumie blisko 3700 km, jazda w trybie n , średnie spalanie 8,3 , więc chyba nie jest żle![]()
Gratulacje [MENTION=83701]Stacho[/MENTION], a jaki masz overall?
Taka oto sytuacja: ostatnio udało mi się wlać 64,14l benzyny do 64l zbiornika w mojej AR Stelvio 2.0 PB 280KM przy zasięgu 39km zgodnie ze wskazaniem komputera pokładowego. Moje średnie spalanie to 13,5l/100km, więc teoretycznie w zbiorniku było około 3l paliwa. Zazwyczaj w takich sytuacjach dystrybutor wskazuje 57-58 litrów tankując po korek. Czy to w ogóle możliwe? Złożyłem reklamację na stacji paliw, oczekuję na jej rozpatrzenie.