ja mam zenony 35w i mogę ustawić na 0, świecą same ledy od dziennych ( i chyba z tyłu pozycyjne).
ja mam zenony 35w i mogę ustawić na 0, świecą same ledy od dziennych ( i chyba z tyłu pozycyjne).
Podpowiecie czy w Stelvio 35w macie xenony czy bi-xenony? Innymi słowy, włączenie długich powoduje otwarcie zasłony xenona, czy włączenie żółtej żarówy żarnikowej, jak w Giulietcie Distinctive 2014 gdzie mam zwykłe xenony?
na 0 chyba tylko swieca przednie.
- - - Updated - - -
anAlfaBeta jest z Poznania czy okolic, moze sie umowcie wieczorem kiedys?
A tak w ogole to fajnie byloby porownac oba xenony - 2 auta na jakims placu duzym jedno 25W drugie 35W i zrobic fotke porownawcza.
Ze swojej strony powiem tylko ze te 35W sa dosc fajne, a AFS pomaga na kretych drogach - bardzo sprawnie zmieniaja kierunek. Dla mnie swiatla w nocy nigdy dosc wiec wolalem doplacic.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Tak z 35W jeździłem i było całkiem spoko, choć mam wrażenie, że w V60 światła skręcają bardziej bezpośrednio. Pytam, bo jest taka jedna na stocku, tylko głupio skonfigurowana z tymi 25W. Pytanie właśnie czy to tylko takie kaganki "żeby premiuma w lusterku wstecznym było widać" czy faktycznie niewiele gorzej niż te 35W.
W mojej Veloce ze stocku też były ksenony 25W, zamiast 35W ASF, które były na mojej liście "must have", ale w ostateczności zdecydowałem się na zakup i nie żałuję. Nie mam porównania do jasności 35W (pewnie 35W są lepsze), ale nie widzę też tragedii. Zaraz po zakupie zrobiłem nocną trasę do Chorwacji i ani razu nie włączyłem długich, więc dla mnie są wystarczające do jazdy w nocy. Za to byłem mile zaskoczony działaniem świateł kornerowych, które bardzo dobrze oświetlają pobocze tuż przed autem na wąskich, krętych i zupełnie nieoświetlonych drogach. Jak dla mnie, nic więcej w kwestii oświetlenia nie jest potrzebne.
Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była